AVO 1 speelt zaterdag voor rechtstreeks handhaven!

12 juni 2019 door Stephan Zonderman

Aankomende zaterdag speelt AVO 1 een uitwedstrijd in Zwolle tegen Sparta Zwolle. De wedstrijd start om 15:30 uur. Twee weken geleden wist het eerste een beslissingswedstrijd met als inzet klasse behoud af te dwingen. Een knappe prestatie gezien het punten aantal waarmee aan deel 2 van de veldcompetitie, na de zaal, werd aangevangen.

Aankomende zaterdag bestaat er zelfs een mogelijkheid om rechtstreeks te handhaven. AVO staat met 9 punten op plek 7 van de ranglijst. Dos Kampen staat met 10 punten op de “veilige” plek 6. Dos Kampen neemt het zaterdag op tegen titelkandidaat en stadsgenoot Wit Blauw Kampen. Wanneer Dos Kampen punten verspeeld is het aan AVO om deze wel te halen in Zwolle. Indien Dos Kampen en AVO gelijk komen in punten aantal, dan is AVO degene die op plek 6 eindigt. Het onderlinge resultaat is namelijk in het voordeel van de onzen.

We vroegen trainers Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp naar hun gedachten over deze wedstrijd en een eventuele beslissingswedstrijd: “Het is heel simpel, als we punten halen zaterdag blijven we er in. We denken dat Wit Blauw gaat winnen van Dos Kampen, aangezien dat de kans voor Wit Blauw is om te promoveren naar de Hoofdklasse. Zij strijden voor de titel. Maar er blijft natuurlijk staan dat die uitslag pas interessant is als we zelf 1 of 2 punten halen zaterdag. Dus we focussen ons gewoon op onze eigen wedstrijd en ons eigen spel. Daarmee moeten we het wekelijks doen, hoe andere ploegen ook spelen, het gaat er om wat wij doen.

We moeten ook realistisch zijn, we hebben nu 3x tegen Sparta gespeeld en 3x terecht verloren. We zijn wel de ploeg met een missie en hebben ons dit seizoen elke week verbeterd, dus we gaan er voor! Als je dan uiteindelijk verliest, dan ben je ook simpelweg niet goed genoeg. Het is mooi dat we sowieso een beslissingswedstrijd hebben maar we staan niet voor niks in de onderste regionen. Voor de zaal waren we ook gewoon de minste in deze klasse. We hebben gebouwd aan een nieuwe ploeg, we hebben een plan en daar houden we ons aan. In de zaal werd het qua spel elke week beter en na de zaal hebben we die lijn doorgetrokken. We gaan de aankomende twee weken kijken of het genoeg is voor handhaving. We hebben twee kansen en alle vertrouwen er in dat we daar 1 van gaan benutten”

 

Archief foto: Roelof Daalmeijer / RODA-fotografie

AVO  – Mid Fryslân  15 mei 2019