AVO 2 wint! Hoofdmacht loopt achterstand niet meer in en verliest

24 september 2018 door Stephan Zonderman

Afgelopen zaterdag 22 september stond voor de selectie van AVO de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Op een regenachtig AVO complex nam AVO 2 het op tegen OWK 2 en speelde het vlaggenschip tegen wederom een ploeg uit Kampen, het stugge DOS.

AVO had na twee wedstrijden wel in de gaten dat er muziek zit in de selectie. Het proces om iets anders te spelen, een andere trainingsintensiteit na te streven en voornamelijk beter worden met elkaar wordt langzaam omgezet in resultaten. Deze waren tot nu toe alleen zichtbaar op de trainingen. Alhoewel je resultaten haalt op training weet een ieder dat op zaterdag de punten verdeeld worden.

Beide wedstrijden begonnen met een indrukwekkende minuut stilte om stil te staan bij het verschrikkelijk auto ongeluk afgelopen woensdagavond.

AVO 2 speelde een zeer gedegen wedstrijd en waren op vele fronten beter dan de gasten uit Oostwold. AVO nam de leiding in de wedstrijd en gaf deze niet meer weg. De eerste overwinning voor AVO 2 kon ook niet meer misgaan. De wedstrijd werd met 13-9 gewonnen. Een mooi resultaat voor AVO 2, dat zich steeds beter ontwikkeld.

Om 15:30 uur was het de beurt aan de hoofdmacht. Trainers Harold Veldkamp en Maarten Eusterbrock troffen bij de ploeg uit Kampen wederom een oude bekende. Herman Egberts is dit jaar de nieuwe trainer van Dos Kampen. De afgelopen jaren speelden AVO A1 vaak tegen Herman die trainer was van respectievelijk DVO A1 en DALTO A1.

Om precies 15:30 uur floot scheidsrechter Bakker, gesteund door zijn assistent de heer Van Driel, voor het begin van de wedstrijd. DOS Kampen schoot uit de startblokken en nam brutaal een 0-3 voorsprong. AVO creëerde degelijke kansen maar had moeite om de korf te vinden. Bij 1-3 was het wederom DOS Kampen dat drie keer scoorde. Na ruim 10 minuten spelen keek AVO tegen een achterstand van 1-6 aan. Terwijl AVO moeite had om de kansen om te zetten in doelpunten waren 5 van de 6 DOS Kampen goals allen afstandsschoten. AVO herpakte zich en ging op zoek naar de aansluiting. Echter bij een stand van 4-7 was het weer DOS Kampen die veel doeltreffender was dan AVO. Waar AVO bleef strijden voor de goals liepen de gasten uit naar 4-11. Wederom bleek de thuisploeg over veerkracht te beschikken en gaven de AVO jongelingen niet op. Door 3 scores op rij en een tegengoal werd er met een achterstand van 7-12 gerust.

Na rust werd er gelijk om en om gescoord en waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Alhoewel AVO wel veel meer kansen creëerde dan DOS Kampen kon het de opgelopen schade in de eerste helft niet goed maken. Bij 10-14 ging het publiek er nog een keer achter staan maar via 11-15 en 12-16 floot de scheidsrechter bij 13-16 voor het einde van de wedstrijd.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Het is verschrikkelijk zuur om weer te verliezen. Het was een terechte overwinning voor DOS Kampen maar we waren wederom niet kansloos. Het is vervelend om te moeten constateren dat je de afgelopen 3 wedstrijden terecht maar niet kansloos hebt verloren. Dat geeft ook aan dat er veel potentie in de groep zit. We spelen bij vlagen aardig korfbal, creëren in ieder geval voldoende kansen. We krijgen ook niet belachelijk veel goals tegen en iedereen blijft er tot het eind voor gaan en voor werken. We komen op dit moment in de afronding tekort. Daar moeten we aan werken. AVO heeft ten opzichte van vorig seizoen veel goals ingeleverd doordat 2 basisspelers zijn gestopt met korfbal en 2 basisspelers een stap hoger zijn gaan spelen. Dat is zeker geen excuus om wedstrijden te verliezen maar het blijkt wel dat het scorend vermogen in de ploeg een stuk verminderd is. Dat is realiteit en daar hebben we nu mee te maken en we gaan er met elkaar voor zorgen dat anderen dat over gaan nemen. Dat gaat lukken, de wil en de potentie is er, maar we moeten ook realistisch zijn dat het tijd nodig heeft.”

VOLGENDE WEEK ZATERDAG 29 SEPTEMBER SPEELT DE SELECTIE VAN AVO WEER EEN UITWEDSTRIJD! OM 12:30 UUR START HET TWEEDE IN GRONINGEN TEGEN NIC 4.

OM 15:30 SPEELT AVO 1 IN HEERENVEEN TEGEN KOPLOPER K.V. HEERENVEEN.

 

Foto gemaakt door Minkes Models