AVO 3 wint in matige pot van Hoogkerk 3

11 februari 2019 door Stephan Zonderman

Onder grote publieke belangstelling (waarvoor dank) trad AVO 3 vandaag aan tegen Hoogkerk 3 in sporthal de Marsdijkhal.

De afgelopen 2 wedstrijden wisten de Assenaren het beste in zichzelf naar boven te halen en werden in aantrekkelijke wedstrijden Ritola 2 en Wez Handich 2 aan de zegekar gebonden. Uiteraard wilde AVO 3 deze lijn vandaag doortrekken.

Al snel in de wedstrijd bleek (zoals verwacht) Hoogkerk een vertragende verdedigingstactiek te hanteren. Desalniettemin begon AVO energiek en met een hoog tempo de aanvallen op te zetten en binnen ‘no-time’ was het dan ook 3-0. De voorsprong werd gecontinueerd en na 10 minuten spelen gaf het scorebord een 5-2 stand aan. Kansen werden er enorm veel gecreëerd, maar de scherpte in de afronding was helaas niet optimaal. Hierdoor werd de binnenkant van de korf voor rust ‘maar’ 9 keer gevonden. Verdedigend liet AVO 3 geen steken vallen en was er dus een 9-6 voorsprong bij rust.

In de 2e helft een zelfde spelbeeld als in de 1e helft. Wederom werden er weer vele kansen gecreëerd, maar waren de scores moeizaam. Door de concentratie in de verdediging goed vast te houden kwam de voorsprong nooit echt in gevaar. De goed leidende scheidsrechter floot voor het laatst bij een 17-13 eindstand.

Door de overwinning blijft AVO 3 meedoen in de top van de 2e klasse A. De aankomende 2 weekenden is AVO 3 vrij, op zondagmiddag 3 maart wordt er in Groningen gespeeld tegen Nic. 4.