AVO blijft steken in halve finale beker; Hoofdklasser te sterk!

17 mei 2019 door Stephan Zonderman

Afgelopen woensdag stond voor de selectie van AVO de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser Mid-Fryslan op het programma. AVO 1 heeft het op het veld pittig in de landelijke overgangsklasse en grijpt elke wedstrijd aan om zich te verbeteren. Desondanks werd toch de halve finale van Jan Mulder beker gehaald. Hoofdklasser Mid-Fryslan uit Grou kwam op bezoek in Assen.

Om precies 20:00 uur floot het prima fluitende scheidsrechters koppel Bruining en Menken, voor het begin van de wedstrijd. Via 0-3 liet Mid-Fryslan direct zien dat het graag wilde winnen. AVO had het betere aanvalsspel maar de schotkracht van de Friezen was groter. AVO knokte zich terug in de wedstrijd en wilde voor eigen publiek niet kansloos ten onder gaan. 3-3. Wederom was het Mid-Fryslan dat met 3 goals op rij het verschil in afronding aangaf. 3-6. AVO bleef hun spel spelen en kreeg kansen om dichtbij te blijven. Na een om en om score was het 5-7. Weer was het Mid-Fryslan dat met 3 goals op rij een gaatje kreeg. 10-5. AVO deed wat terug maar Mid-Fryslan bepaalde de ruststand op 6-11.

Direct na de pauze opende AVO de score en werd er tot 9-13 om en om gescoord. AVO bleef in de voetsporen van Mid-Fryslan. Dit was het moment waarop Mid-Fryslan voor de vierde keer op rij 3 achterelkaar scoorde en AVO niets. 9-16. AVO bleef knokken en was in staat om wat terug te doen. Drie scores op rij brachten het verschil op 4. 12-16 tussenstand met nog 10 minuten te spelen. Mid-Fryslan ronde in deze fase weer 2 goals af en AVO deed gelijk hetzelfde. Het bracht de eindstand naar 14-18. AVO heeft dit beker toernooi prima gepresteerd, maar Mid-Fryslan was vandaag te sterk voor de jonge Assenaren. De andere halve finale ging tussen Korfbal League club LDODK en eerste klasser Kios uit Ruinerwold. Bij LDODK speelden voormalig AVO talenten Lieneke Pries en Marlou Kuiper een prima wedstrijd. Ze wonnen met 14-29 en AVO feliciteert LDODK en Lieneke en Marlou met het bereiken van de finale.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Dit zijn leuke wedstrijden om ons als team maar ook als individu te meten met een Hoofdklasse ploeg. Mid-Fryslan is vandaag de terechte winnaar. Onze spelers hebben nu kunnen ervaren wat er nodig is om bovenin in de Overgangsklasse te draaien of zelfs Hoofdklasse te spelen. Dat is iets waar we met elkaar aan kunnen werken. Het is goed om dit mee te maken. Het grote verschil zat hem vandaag in de afronding. Met name van de korte kansen. Wij maken 1 van de 3 doorloopballen, 1 van de 3 strafworpen en 1 van de 4 vrije ballen. We kunnen wel makkelijk zeggen dat Mid-Fryslan beter schiet of betere schutters heeft, maar wij maken 11 dynamische goals en Mid-Fryslan 12. Het verschil zit hem in de standaardballen. Mid-Fryslan scoort daar 2-2 doorloopballen en 4 van de 7 vrijeballen. Dat zijn dingen die trainbaar zijn. Daar kunnen we en moeten we meer winst uithalen.”

 

Foto’s: Roelof Daalmeijer / RODA-fotografie