AVO E1 niet opgewassen tegen scherp DOS’46

7 maart 2017 door Admin

De voorjaarsvakantie is weer achter de rug en het laatste deel van de zaalcompetitie moet nog even afgewerkt worden. Zo stond afgelopen zaterdag om 10:00 uur voor onze dames van E1 de thuiswedstrijd tegen DOS ’46 E1 op het programma. Ook AVO E2 en E3 hadden op hetzelfde moment een thuiswedstrijd, zodat het gezellig druk was in de Kloosterveste.
Bij het begin van de wedstrijd namen Britt en Maayke op de bank plaats en begonnen Jytte, Loïs, Sarah en Tara in het veld. Al vrij snel scoorde DOS het eerste doelpunt en werd de stand dus 0-1. Het duurde tot halverwege het eerste kwart voordat in deze gelijk opgaande partij het tweede doelpunt viel. Deze keer een AVO doelpunt dat door Tara uit een doorloopbal werd gemaakt. Even later kreeg DOS een strafworp toegekend, maar die werd (gelukkig) gemist. Met nog 1 minuut te spelen in dit kwart kreeg DOS een tweede strafworp. Deze keer werd er wel gescoord, 1-2 dus. Vlak voor tijd maakte DOS er ook nog 1-3 van.
Voor het tweede kwart gingen Loïs en Sarah naar de bank en kwamen Britt en Maayke in het veld. DOS ging direct in de aanval en scoorde binnen 10 seconden al 1-4. Een minuut later was het weer raak en kwam de stand op 1-5. Het AVO-viertal deed verwoede pogingen om te scoren, maar het duurde tot halverwege dit kwart voordat dit ook werkelijk lukte en Jytte er 2-5 van maakte. Direct sloeg DOS terug en bracht de stand weer naar 4 doelpunten verschil: 2-6. AVO probeerde het met afstandsschoten, maar ook dat had geen resultaat. Toch was het volgende doelpunt weer voor AVO. Jytte bracht de stand op 3-6. Hierna was het weer DOS dat een strafworp kreeg en ook deze keer was het raak, 3-7 en even later werd het zelfs 3-8. Ook AVO kwam voor rust nog een keer tot scoren. Met een mooi afstandsschot zette Britt een ruststand van 4-8 op het scorebord.
Op de naastgelegen velden stond bij AVO E2 een ruststand van 3-3 op het bord en bij AVO E3 een ruststand van 1-3.
Bij het begin van de tweede helft kwamen Loïs en Sarah weer in het veld en namen Jytte en Tara op de bank plaats. Na een minuut spelen bracht Sarah met een doelpunt de achterstand terug tot 5-8. Helaas wist AVO, ondanks een geweldige inzet, niet door te drukken, maar was het DOS dat in dit kwart qua scoren de bovenliggende partij was. Bijna elk schot was raak en zo stond er aan het eind van dit derde kwart door 8 doelpunten van DOS en 1 doelpunt van AVO een stand van 6-16 op het scorebord. Het AVO-doelpunt werd uit een mooie doorloopbal gemaakt door Maayke. Helaas werd dit kwart ook nog een aan AVO toegekende strafworp gemist.
Voor het laatste kwart van de wedstrijd gingen Britt en Maayke naar de bank en kwamen Jytte en Tara weer in het veld. Net als in het tweede kwart was het direct weer raak voor DOS en werd er 6-17 gescoord. Even later deed ook AVO weer eens van zich spreken en bracht Tara de stand op 7-17. Hoewel er niet meer op een positieve uitslag werd gerekend, gingen onze dames (zoals we ze kennen) met volle overgave door met de strijd. Toch was het weer DOS dat scoorde en met 4 doelpunten uitliep naar 7-21. Nadat  Jytte met een doelpunt  de stand op 8-21 had gebracht, scoorde DOS weer 3 keer op rij en zette zo de stand op 8-24. Met nog een paar minuten te spelen wist AVO toch nog het tiental vol te maken en door doelpunten van Tara en Jytte de stand op 10-24 te brengen. Een vlak voor de zoemer toegekende strafworp voor DOS, werd na de zoemer nog benut en zo werd de eindstand van deze wedstrijd 10-25 in het voordeel van een sterk spelend DOS ’46.
Ook op de naastgelegen velden gingen de wedstrijden helaas verloren. AVO E2 verloor met 5-9 van Hoogkerk/Nanka Diamond Tools E1 en AVO E3 verloor met 4-6 van Harkema E1.
Ook de afsluitende strafworpenserie verliep voor AVO niet best. Alleen Maayke wist hierbij een keer te scoren, zodat hier door het makkelijk scoren van DOS de eindstand zelfs 1-9 werd.
Met nog 2 wedstrijden te spelen rekenen we door de prima wedstrijdmentaliteit toch nog op een paar puntjes voor onze E1-dames.