AVO E1 weet niet te scoren in Heerenveen en verliest

26 januari 2017 door Admin

Acrhief foto

Na een maand geen wedstrijden te hebben gespeeld, stond zaterdag 21 januari voor onze E1 de zeer vroege uitwedstrijd tegen Heerenveen E4 op het programma. Om kwart over 8 stond het AVO-team voor een nog gesloten deur van de Blauw-Withal in Heerenveen. Na een kwartier werd de deur geopend en kon de wedstrijdvoorbereiding beginnen. Onze dames hadden er zin in. Eindelijk weer een wedstrijd. Thuis was er in een zeer spannende wedstrijd met 6-9 verloren, dus misschien was hier nog wel meer mogelijk. Helaas was Tara door ziekte niet aanwezig en moesten Britt, Jytte, Loïs, Maayke en Sarah het dus met z’n vijven doen. Ook waren bij deze wedstrijd natuurlijk weer de nodige AVO-supporters aanwezig in de koude hal.
Met Jytte op de bank begon om 9:00 uur de wedstrijd. Het spel ging dit eerste kwart aardig gelijk op, maar Heerenveen ging er met de doelpunten vandoor. Uit een strafworp werd het 1-0 en na de 2-0 en een bijna-doelpunt van AVO werd het vlak voor het verstrijken van de eerste 10 minuten zelfs nog 3-0.
Voor het tweede kwart nam Loïs op de bank plaats en kwam Jytte in het veld. 3-0 achter: nog niets aan de hand en AVOE1 kennende nog alles mogelijk. Het zou echter anders lopen. Hoewel onze meiden geweldig hun best deden, kwamen ze er scorend niet aan te pas en wist Heerenveen in dit kwart zelfs uit te lopen naar 9-0. Hoogtepunt voor AVO was een doelpunt van Sarah, dat door de verder goed leidende scheidsrechter helaas (volgens het AVO-kamp onterecht) werd afgekeurd wegens verdedigd schieten.
Na de rust verruilde Loïs haar plaats op de bank met Maayke. AVO deed er alles aan om een doelpunt te maken, maar ook dit kwart wist geen van onze dames de bal door de Heerenveen-korf te krijgen. Ook wisten de onzen, ondanks goed verdedigingswerk, het erg sterk spelende Heerenveen-team niet van scoren af te houden. Na een (volgens AVO) verdedigd doelpunt, een benutte strafworp en een mooie doorloopbal werd het vlak voor het eind van het derde kwart zelfs 13-0 voor Heerenveen.
Voor het vierde en laatste kwart van de wedstrijd neemt Sarah op de bank plaats en komt Maayke weer in het veld. Ondanks de 13-0 achterstand gaan onze meiden, zoals we ze kennen, ook in dit kwart er weer volop tegenaan. Er worden verwoede pogingen gedaan om te scoren, maar er wordt door AVO ook prima verdedigd. Helaas lukt het ook nu niet om een doelpunt te maken, maar ook Heerenveen wordt op knappe wijze van het scoren afgehouden. Hierdoor eindigt deze wedstrijd in een 13-0 overwinning voor Heerenveen E4.
Hoewel er door AVO niet is gescoord, was dit toch een goede wedstrijd van onze meiden. Heerenveen was deze keer helaas vooral scorend een maatje te groot.
Ook in de afsluitende strafworpenserie, die in de thuiswedstrijd nog een 6-6 stand opleverde, werd door AVO niet gescoord. Doordat Heerenveen hierin ook slechts drie keer scoorde, werd hier de eindstand 3-0 voor de ploeg uit Friesland.