AVO E2 buigt voor kampioen DES E1

12 februari 2018 door Stephan Zonderman

Zaterdag 10 februari moest onze E2 aantreden tegen koploper DES E1. De thuiswedstrijd tegen dit team werd helaas met 7-11 verloren, dus was AVO in deze belangrijke uitwedstrijd op revanche uit. Omdat Karsten ziek was en mogelijk niet kon spelen, was het team van coach Martijn voor deze gelegenheid aangevuld met E3-speelster Yris. De tribune in De Brinkhof in Norg was weer goed gevuld en iedereen was klaar voor een spannende wedstrijd.
Bij het begin van de wedstrijd bleven Karsten en Yris op de bank en begonnen Cas (aanvoerder), Iris, Loïs P en Loïs W in het veld. Het spel ging op en neer met aanvallen aan beide kanten, maar door goed verdedigingswerk was scoren moeilijk. Het lukte halverwege dit kwart alleen Loïs W om te scoren en AVO op 0-1 te zetten.
Voor het tweede kwart kwam Yris in het veld en ging Loïs P naar de bank. AVO ging volop in de aanval en de bal werd snel rondgespeeld. Toch lukte het niet om de score uit te breiden. Wel wist DES na een paar minuten spelen de stand gelijk te trekken naar 1-1 en een paar minuten later zelfs de voorsprong te pakken met 2-1. AVO bleef het proberen en met nog zo’n 2 minuten te spelen lukte het Cas om via een mooie doorloopbal de ruststand van 2-2 op het scorebord te brengen.
In de rust werd op de tribune volop gesproken over de spanning in deze wedstrijd, die echt alle kanten op kon gaan.
Bij het begin van de tweede helft gingen Iris en Loïs W naar de bank. Loïs P kwam weer in het veld en ook Karsten kwam dit kwart in het veld. DES gooide alle remmen los en AVO kwam er, ondanks hevige weerstand, enige tijd niet aan te pas. In slechts 3 minuten scoorde het Norger team 4 keer en liep uit naar een 6-2 voorsprong. AVO deed er alles aan om het verschil weer kleiner te maken, maar dit lukte helaas niet. Wel wist DES dit kwart nog een keer te scoren en de stand op 7-2 te brengen.
Voor het laatste kwart kwamen Iris en Loïs W weer in het veld en gingen Karsten en Yris naar de kant. DES drong niet echt fanatiek meer aan en het spel golfde weer op en neer. Wat ons team ook probeerde, het lukte vandaag niet om de bal door de korf te krijgen. Ook DES wist dit kwart maar 1 keer meer te scoren en bepaalde 2 minuten voor tijd de eindstand op 8-2 en haalde daarmee het kampioenschap in deze competitie binnen.
Ook in de afsluitende strafworpenserie wilde het scoren bij de teleurgestelde AVO-spelers niet lukken. Alleen Karsten wist tegen het 9 keer scorende DES een tegendoelpunt te maken. Eindstand hier dus 9-1.
Helaas was DES deze competitie te sterk, maar blijft er voor onze E2 toch een prachtige tweede plaats over. Deze positie kan de onzen met nog 2 wedstrijden te spelen niet meer ontgaan. Maar, dit team kennende, zullen ze er in die komende wedstrijden alles aan doen om de supporters te laten genieten en een mooi resultaat neer te zetten.