AVO E2 gaat onderuit in midweeks duel

15 januari 2018 door Stephan Zonderman

Dinsdagavond 9 januari om 18:00 uur moest onze E2 in de Marsdijkhal aantreden voor de inhaalwedstrijd tegen DES E1. Beide teams stonden, allebei nog ongeslagen, gelijk bovenaan in deze competitie. Een zeer belangrijke wedstrijd dus voor het team van coach Martijn. Het team was op volle sterkte en klaar voor de strijd, compleet met mascotte Ollie.
De wedstrijd begon voor een goed gevulde tribune met Cas (aanvoerder), Iris, Loïs P en Loïs W in het veld en Karsten op de bank. DES ging direct fel in de aanval en scoorde binnen een halve minuut al 0-1. Dat was even een ongewone situatie, maar AVO sloeg terug. Na een paar minuten spelen maakte Loïs W via een doorloopbal gelijk (1-1) en even later zette Cas via een doorloopbal AVO op een 2-1 voorsprong. Direct kwam het antwoord van DES en werd de stand weer gelijk getrokken naar 2-2. AVO speelde gedreven en deed verwoede pogingen om weer op voorsprong te komen. Het was echter het fel spelende DES dat dit kwart nog 2 keer scoorde en de stand op 2-4 bracht.
Voor het tweede kwart kwam Karsten in het veld en ging Loïs W naar de bank. Weer begon DES goed en scoorde al snel 2-5. AVO ging met nog meer inzet spelen en wist hierna binnen 1 minuut 2 keer te scoren. Eerst maakte Cas er 3-5 van, direct gevolgd door de 4-5 van Karsten. Wat een spanning, en dat al aan het begin van het tweede kwart. Het spel ging erg snel op en neer en vertoonde daardoor in het samenspel wat onzuiverheden. Toch kreeg AVO voldoende scoringskansen, maar op de één of andere manier wilde de bal niet door de korf. Wat scoren betreft had DES duidelijk meer succes, want het wist tot de rust nog 4 keer te scoren en uit te lopen naar 4-9. Het laatste doelpunt viel vlak voor het rustsignaal uit een strafworp.
Bij het begin van de tweede helft ging Iris naar de bank en kwam Loïs W weer in het veld. Door het snelle en felle spel van beide teams raakte een DES-speler kennelijk wat in de war en schoot in vrijstaande positie met een mooie boogbal op de eigen korf. De bal ging echter net naast. Toch wel een sportief gebaar in zo’n beladen wedstrijd. Een paar minuten na dit gemiste schot kreeg Loïs W op de middenlijn de bal en liet na een “schiet maar”-aanmoediging vanaf de tribune de bal met een prachtig schot in de korf verdwijnen: 5-9. Direct hierna wist ook DES weer te scoren en de stand op 5-10 te brengen. AVO bleef onvermoeibaar doorspelen en wist door een doelpunt van Karsten in de laatste minuut weer op 6-10 te komen.
Voor het vierde kwart kwam Iris weer in het veld en ging Loïs P naar de bank. Door het felle en fanatieke spel zou dit het kwart van de strafworpen worden. De eerste strafworp werd toegekend aan DES. Deze werd gelukkig (net maar hoe je het bekijkt) gemist. Een paar minuten later kreeg ook AVO een strafworp toegekend, maar ook deze werd (nu helaas) gemist. Toch werd er ook nog wel gescoord. Iris bracht AVO terug naar 7-10. Er waren nog kansen om terug te komen, al waren er nog maar 3 minuten te spelen. En zoals we dit E2-team kennen, gingen ze er vol voor. Het was echter DES dat het volgende doelpunt maakte en zo de stand op 7-11 zette. In de laatste minuut kreeg AVO nog een tweede strafworp toegekend, maar ook dit keer werd er helaas gemist. Er werd hierna niet meer gescoord, waardoor deze wedstrijd eindigde in een 7-11 overwinning voor DES E1.
Cas, Iris, Karsten, Loïs P en Loïs W bedankt voor deze spannende wedstrijd. Aan de inzet heeft het niet gelegen, maar er zat deze keer helaas niet meer in.
De afsluitende strafworpenserie verliep voor AVO scorend wel beter dan voor DES. Hier werd door doelpunten van achtereenvolgens Loïs P, Cas, Iris, Loïs P en Cas en 4 tegendoelpunten van DES met 5-4 gewonnen.