AVO E2 pakt de winst voor eigen publiek

4 februari 2018 door Stephan Zonderman

Halverwege de returnwedstrijden in de zaalcompetitie moest onze E2 het zaterdag 3 februari opnemen tegen het volledig uit dames bestaande team van Hoogkerk E1. Voor weer een goedgevulde tribune begon het team van Martijn in de Kloosterveste om 10:00 uur aan de wedstrijd.
Voor het eerste kwart kwamen Cas, Iris, Karsten en Loïs P (aanvoerder) in het veld en bleef Loïs W op de bank. AVO ging direct in de aanval en binnen een minuut stond de eerste treffer op het scorebord. Het was Karsten die er 1-0 van maakte. Nog geen halve minuut later was het alweer raak en maakte Iris er 2-0 van. Er werd lekker gecombineerd en aangevallen, maar het waren de dames van Hoogkerk die het volgende doelpunt lieten aantekenen: 2-1. AVO mocht het spel weer hervatten. De bal werd snel naar voren gespeeld en Iris maakte er gelijk 3-1 van. AVO bleef het spel dicteren en liep dit kwart door doelpunten van achtereenvolgens Karsten en Iris uit naar een 5-1 voorsprong.
Voor het tweede kwart kwam Loïs W in het veld en nam Karsten op de bank plaats. Deze keer duurde het iets langer voor er werd gescoord, maar na zo’n 3 minuten spelen was het de goed op schot zijnde Iris die er 6-1 van maakte. Er werd goed rondgespeeld en mooie aanvallen werden afgewisseld met goed verdedigingswerk. Halverwege dit kwart viel het volgende doelpunt voor AVO. Dit keer was het Loïs W die scoorde en de stand op 7-1 bracht, vlot gevolgd door de 8-1 van Iris. Ook Hoogkerk liet van zich spreken en scoorde 8-2. Hierna was het weer de beurt aan AVO en scoorde Iris eerst uit een doorloopbal de 9-2 en vervolgens ook nog de 10-2. In de laatste minuut wist ook Hoogkerk weer de korf te vinden en bracht het de ruststand op 10-3.
Bij het begin van de tweede helft kwam Karsten weer in het veld en verhuisde Iris naar de bank. Al weer snel viel het eerste doelpunt. Nu was het Loïs W die via een mooi aangespeelde doorloopbal 11-3 scoorde. Vanaf dit moment golfde het spel op en neer en kwamen er kansen voor beide teams. Bij AVO werd de bal vlot rondgespeeld, maar de vele doelpogingen leverden geen succes op. Het zou zo’n 5 minuten duren voordat het volgende doelpunt viel. Dit was echter geen doelpunt voor AVO, maar een mooi ingeschoten 11-4 van Hoogkerk. Maar AVO sloeg in de eerstvolgende aanval direct terug en maakte via Loïs W 12-4. Vervolgens was het weer Hoogkerk dat 12-5 maakte en Loïs W die AVO naar 13-5 schoot. In de volgende AVO aanval onderschepte Karsten een afvallende bal en scoorde 14-5.
Met nog een kwart wedstrijd te spelen kwam Iris weer in het veld en ging Cas naar de bank. Het spel van AVO werd wat mat en onverzorgd. Dit stelde Hoogkerk in de gelegenheid om via 2 doelpunten terug te komen tot 14-7. Vanaf dat moment werd bij AVO de knop weer omgezet en begon er weer snel en zorgvuldig overgespeeld te worden. Er werd goed verdedigd, de aanvallen gingen weer lopen en er werd weer gescoord. Karsten maakte er met 2 doelpunten 15-7 en 16-7 van en vervolgens maakte dezelfde Karsten er via een razendsnelle aanval ook nog 17-7 van. Met nog 2 minuten op de klok kreeg AVO een strafworp toegekend. Deze werd helaas gemist, maar werd wel door Karsten afgevangen en direct omgezet in een doelpunt: 18-7. In de laatste minuut werd er nog maar weer eens een doorloopbal opgezet. Hieruit werd door Loïs W gescoord en kwam de eindstand op 19-7.
Weer een mooie overwinning in een mooie wedstrijd met een goed leidende scheidsrechter. Wat een genot om naar dit enthousiaste, spontane en alles-voor-elkaar-overhebbende team te kijken. Cas, Iris, Karsten, Loïs P en Loïs W bedankt hiervoor. We kijken nu alweer uit naar volgende week, waarin de belangrijke uitwedstrijd tegen DES E1 op het programma staat.
De afsluitende strafworpenserie was qua doelpunten enigszins karig. Alleen Iris en Karsten wisten elk 1 keer te scoren, maar dankzij ook slechts 1 doelpunt van Hoogkerk werd ook hier weer gewonnen met 2-1.