AVO E2 verliest de return tegen DES

25 september 2017 door Stephan Zonderman

Na de spannende thuiswedstrijd van vorige week tegen DES E1, stond voor zaterdag 23 september de uitwedstrijd tegen hetzelfde DES op het programma. Loïs W was helaas verhinderd en zo kwam het dat coach Martijn met 5 spelers naar Norg afreisde. Na de regen van de afgelopen weken beloofde het deze zaterdag prachtig weer te worden. Nu nog hopen op een prachtige afloop van de wedstrijd.
Om 2 minuten over 11 begon de wedstrijd met Cas, Iris, Karsten en aanvoerder Loïs P in het veld. Merel bleef eerst aan de kant. DES had de toss om de bal gewonnen en mocht het spel beginnen. De eerste aanval van DES werd afgeslagen en AVO ging direct in de tegenaanval. De druk van onze Assenaren werd direct omgezet in een doelpunt van Karsten: 0-1 voor AVO. DES deed direct wat terug en maakte binnen 1 minuut al de 1-1. Het spel ging mooi gelijk op, maar uiteindelijk was het DES dat als eerste weer een doelpunt liet aantekenen, 2-1 dus. Kort na het DES-doelpunt raakte Karsten geblesseerd aan zijn enkel, doordat een DES speler er per ongeluk (dat kan bij korfbal nog) op ging staan. Merel kwam in het veld voor Karsten. Even was het AVO-spel enigszins ontregeld. DES maakte daar dankbaar gebruik van en scoorde in de laatste minuten vlot achter elkaar de 3-1 en de 4-1.
Voor het tweede kwart bleef Karsten, met een van een ijszak voorziene enkel, aan de kant. Het spel van AVO begon steeds beter te lopen en de bal werd lekker snel rondgespeeld en er werden diverse doelpogingen gedaan, totdat er een overtreding werd begaan door een DES-speler. AVO kreeg een strafworp toegekend, maar deze werd helaas gemist. Een paar minuten later was het wel raak: Merel werd mooi vrijgespeeld en benutte haar kans en maakte er 4-2 van. AVO hield dit kwart het beste van het spel, hetgeen resulteerde in een volgend doelpunt van Merel die een afvallende bal onderschepte en deze vervolgens keurig inschoot. Toch wist ook DES vlak voor rust nog een keer te scoren, zodat er een ruststand van 5-3 op het scorebord stond.
Na de rust was Karsten weer voldoende hersteld om mee te spelen en bleef Cas aan de kant. Het spel was nauwelijks weer begonnen of DES had de bal al in de korf en liep zo uit naar 6-3. Dit kwart verliep voor AVO aanvallend wat minder goed en het lukte helaas niet om tot scoren te komen. Ook verdedigend verliep het wat moeizaam, maar toch wisten de onzen DES aardig van het scoren te weerhouden. Slechts 1 keer trof DES doel, zodat het aan het eind van het derde kwart 7-3 in het voordeel van DES stond.
Voor het laatste kwart ging Iris naar de kant en kwam Cas weer in het veld. Direct nam AVO het initiatief in de wedstrijd in handen. De bal werd vlot rondgespeeld van Karsten naar Merel, van Merel naar Loïs P, van Loïs P naar Karsten, van Karsten naar Cas, van Cas naar Iris (o nee, Iris stond aan de kant). Ik wil hier maar mee zeggen dat het haast niet bij te houden was. Ook DES kon het amper bijhouden en kwam er ook nauwelijks meer aan te pas. Helaas werd er ondanks het geweldige spel niet meer gescoord. Ook DES kwam niet meer tot scoren, waardoor deze spannende wedstrijd eindigde in een 7-3 overwinning voor DES E1.
In de afsluitende strafworpenserie werd er door AVO net als vorige week 4 keer gescoord door achtereenvolgens Cas, Merel, Cas en Iris. Bleef het bij DES vorige week nog bij 3 doelpunten, deze keer maakten ze er 6, zodat ook hier de overwinning met 6-4 in Norg bleef.