AVO E2 wint van HHCombi

18 december 2017 door Stephan Zonderman

Zaterdag 16 december stond voor onze E2 een uitwedstrijd tegen HHCombi E1 op het programma. Hiervoor moest het team van coach Martijn naar Westerbork om daar om 10:00 uur te spelen. Op hetzelfde tijdstip moest ook AVO E1 daar spelen tegen HHCombi E2. Twee AVO-teams en dus ook veel AVO-supporters op de koude tribune in de Börkerkoel.
Voor het eerste kwart begonnen Cas , Karsten (aanvoerder), Loïs P en Loïs W in het veld en bleef Iris op de bank. AVO vertrok goed uit de startblokken en wist in de eerste minuut al te scoren uit een doorloopbal van Loïs W. Nog geen minuut later bracht Karsten de stand al op 0-2 en even daarna vergrootte Loïs W de voorsprong zelfs naar 0-3. HHCombi werd wakker en scoorde direct tegen: 1-3. AVO wist door goed samenspel het spel weer naar zich toe te trekken en scoorde al snel daarna. Loïs W maakte er 1-4 van. Weer was het HHCombi dat direct reageerde en er 2-4 van maakte. Zo golfde het spel op en neer. Het volgende doelpunt was er weer een voor AVO. Er werd weer een doorloopbal opgezet waaruit Loïs W de 2-5 scoorde. En weer sloeg HHCombi direct terug met de 3-5.
Voor het tweede kwart ging Karsten naar de bank en kwam Iris in het veld. Deze keer was het HHCombi dat als eerste scoorde en met 4-5 de stand naar 1 doelpunt verschil terugbracht. AVO bleef lekker rondspelen en creeerde daardoor scoringskansen. Eerst was het Loïs P die scoorde en de stand op 4-6 bracht. Een paar minuten later vergrootte Cas de voorsprong naar 4-7. Hierna was het weer de beurt aan het Haler team om te scoren en de stand op 5-7 te brengen. In de resterende paar minuten voor de rust ging AVO er nog eens flink tegen aan en wist het door 2 doelpunten van Loïs W uit te lopen naar 4 doelpunten verschil: ruststand dus 5-9.
Na de rust ging Cas naar de kant en kwam Karsten weer in het veld. Net als in het tweede kwart was het HHCombi dat goed begon en direct 6-9 scoorde. Een paar minuten later bracht AVO door een doelpunt van Loïs W de stand naar 6-10. Het spel van HHCombi werd mede door het inbrengen van een nieuwe speelster wat sneller en feller, hetgeen zelfs resulteerde in een strafworp voor AVO. Deze werd helaas gemist. De ingebrachte snelle speelster werd door Loïs P goed in bedwang gehouden, maar toch was het HHCombi dat kansen kreeg en binnen een minuut door 2 doelpunten de stand terugbracht naar 8-10. AVO liet zich niet ontmoedigen en ging weer over tot de aanval en al snel was daar het volgende doelpunt. Deze keer was het Iris die scoorde en de stand naar 8-11 bracht.
Voor de laatste 10 minuten kwam Cas weer in het veld en ging Loïs P naar de kant. Ook dit kwart was het begin weer voor HHCombi, dat al snel 9-11 maakte. Het spel van AVO werd, mede door wat irritaties aan het spel van HHCombi, wat onzorgvuldiger. Maar ook in zo’n situatie blijven de koppies erbij en wordt er zelfs nog een tandje bijgezet. Er werd fanatiek verdedigd en daarna weer snel omgeschakeld naar de aanval. Er kwamen volop doelpogingen, maar deze gingen allemaal net mis. Het duurde tot de laatste 2 minuten van de wedstrijd voordat AVO weer doel (korf) trof. Cas gaf de stand weer een marge van 3 en maakte er 9-12 van. In de laatste minuut scoorde HHCombi nog de 10-12, maar het was Cas die met nog een doelpunt de eindstand bepaalde op 10-13 in het voordeel van AVO.
Spelers, coach en supporters waren na afloop duidelijk opgelucht over dit zwaar bevochten resultaat. Na 3 wedstrijden met grote overwinningen, was dit een wedstrijd vol spanning.
Op het naastgelegen veld was de spanning duidelijk minder, maar de uitslag duidelijk groter. Hier won AVO E1 met 0-34 van HHCombi E2.
De afsluitende strafworpenserie leverde niet veel spectaculairs meer op. Ook hier ging AVO er, met een klein verschil, met de winst vandoor. Door doelpunten van achtereenvolgens Loïs W en Karsten en 1 doelpunt van HHCombi werd hier de eindstand 1-2.