AVO E2 wint opnieuw zonder een doelpunt te moeten incasseren

5 december 2017 door Stephan Zonderman

Voor de derde wedstrijd in de zaalcompetitie reisde AVO E2 zaterdag 2 december in alle vroegte af naar Hoogkerk. Daar moest om 9:00 uur worden gespeeld tegen Hoogkerk E1. Martijn en Karsten waren ook weer van de partij, zodat het team in de vertrouwde formatie aantrad tegen een volledig uit meisjes bestaand team.
Voor het eerste kwart bleef Loïs W op de bank en begonnen Cas (aanvoerder), Iris, Karsten en Loïs P in het veld. De wedstrijd was nog maar net begonnen of de eerste doorloopbal verdween al door de korf. Iris maakte er 0-1 van en een minuut later was het weer Iris die ook de 0-2 maakte. Binnen een minuut was het nog een keer raak door een doelpunt van Karsten: 0-3 dus. AVO had er duidelijk zin in en er werd lekker snel gespeeld. De tegenstander kwam er niet aan te pas. Het spel was goed, maar het scoren lukte even wat minder bij AVO. Alleen Cas wist nog een keer te scoren en bracht de stand op 0-4.
Voor het tweede kwart ging Karsten naar de bank en kwam Loïs W in het veld. Deze keer was het Cas die uit een doorloopbal direct scoorde: 0-5. Even later wist ook Loïs P te scoren en de stand op 0-6 te brengen. Het snelle rondspelen van AVO leverde halverwege dit kwart weer een doelpunt op. Deze keer was het Loïs W die 0-7 scoorde. In het verdere verloop werden diverse doorloopballen opgezet en werd hieruit  nog 2 keer gescoord door Loïs W: 0-8 en 0-9.
Na de rust kwam Karsten weer in het veld en ging Loïs P naar de kant. Deze keer duurde het even wat langer voordat de doelpuntenmachine van AVO weer op gang kwam. Na een minuut of 4 spelen scoorde Karsten de 0-10, direct gevolg door de 0-11 van Loïs W en een minuut later door de 0-12 van Iris. Na 7 minuten spelen (!!) was er weer een doelpunt uit een doorloopbal en maakte Karsten er 0-13 van. Direct hierna floot de verder goed “begeleidende” scheidrechter voor het einde van dit kwart.
Voor het laatste kwart (10 minuten scheids!) ging Iris naar de kant en kwam Loïs P weer in het veld. Nog maar net begonnen lag de eerste bal er al weer in. Loïs W maakte er 0-14 van. Vanaf dit moment begon ook Hoogkerk wat feller te spelen en zouden er ook enkele bijna-doelpunten voor dit team komen. Dit fellere spel leverde na een paar minuten spelen zelfs een strafworp voor AVO op. Helaas werd deze niet benut. Even later was het wel weer raak door een doelpunt van Loïs P die er 0-15 van maakte. Hoewel Hoogkerk dit kwart wat meer aan de bal was, wist alleen AVO te scoren. Uit mooi opgezette aanvallen was het Loïs W die met 3 doelpunten de eindstand van 0-18 op het scorebord bracht.
Wederom een mooie wedstrijd met mooie doelpunten en een mooie overwinning. Hopelijk kan dit volgende week in een thuiswedstrijd tegen DES E1 een vervolg krijgen.
Ook in de afsluitende strafworpenserie ging AVO er met de winst vandoor. Door doelpunten van achtereenvolgens Loïs P, Loïs W, Loïs P en Loïs W en nog 2 doelpunten van Hoogkerk werd hier de eindstand 2-4.