AVO E2 wint in regenachtig Beilen

10 oktober 2017 door Stephan Zonderman

Op zaterdag 7 oktober moesten wij (AVO E2) in Beilen spelen tegen Vitesse E2. Cas en Merel waren afwezig en om het team aan te vullen speelde Jesse deze keer mee. Ook nu moesten we weer in de regen spelen.
Even voor half 2 begon de wedstrijd. Iris, Karsten, Loïs P en ik (Loïs W) begonnen in het veld en Jesse bleef eerst aan de kant. We gingen direct in de aanval en ik maakte gelijk al een doelpunt: 0-1 dus. Een paar minuten later maakte ook Karsten een doelpunt en stonden we dus met 0-2 voor. We waren in dit eerste kwart duidelijk sterker dan Vitesse, maar wisten niet te scoren. Gelukkig kreeg ik nog een mooie bal aangespeeld en kon er toch nog 0-3 van maken.
Voor het tweede kwart ging Loïs P naar de kant en kwam Jesse in het veld. We deden flink ons best, maar kregen de bal maar niet door de korf. Dit kwam natuurlijk ook door de wind. Vitesse lukte het dit kwart wel 1 keer om de bal door de korf te krijgen. Hierdoor gingen we rusten met een stand van 1-3.
Toen we na de ranja en de cupcakes van Loïs P het veld weer opgingen voor de tweede helft regende het nog steeds. Loïs P kwam weer in het veld en Karsten ging naar de kant. We waren nog maar net weer begonnen toen Loïs P er 1-4 van maakte. Het bleef moeilijk om doelpunten te maken, maar na mooi samenspel maakte Jesse er toch 1-5 van. Vlak voor het einde van dit kwart maakte ook Loïs P nog een doelpunt: 1-6 dus.
Voor het laatste kwart ging Iris naar de kant en kwam Karsten weer in het veld. Na een minuut spelen maakte ook Vitesse weer een doelpunt en bracht de stand op 2-6. Weer een minuut later maakte ook ik nog een doelpunt: de stand 2-7 dus. Een hele poos werd er door beide teams geprobeerd te scoren, maar dit lukte niet. Toch kwamen er in de laatste paar minuten nog 4 doelpunten bij. Eerst maakte Karsten er 2-8 van en daarna scoorde Vitesse nog 3-8, 4-8 en 5-8. We hebben dus gelukkig wel gewonnen.
Na de wedstrijd moesten we nog strafworpen nemen. Hierbij scoorden voor AVO Karsten, Loïs P en ik elk 1 keer. Doordat ook Vitesse 3 keer scoorde werd hier de eindstand 3-3.
Na afloop trakteerde Iris nog op koeken, omdat ze jarig was.