AVO’s Voorjaars bloembollenactie

29 september 2021 door Stephan Zonderman

Op verzoek van veel leden heeft AVO ook dit najaar een mooi bloembollenpakket laten samenstellen. Ons bollenpakket geeft 100 dagen voorjaarsbloei. En met viooltjes erbij heb je zelfs van november tot juni een bloeiend geheel!

 

In het AVO bollenpakket zitten maar liefst vijf bollensoorten: zoals blauwe druifjes, narcissen, tulpen en sieruien. Deze bollen kun je in een mooie (bijgeleverde) mand poten om daarna te genieten van de bloei.

Doordat de bollen in verschillende lagen gepoot worden, komen ze na elkaar boven de grond. Dit noemen ze lasagnebeplanting. Zo nu en dan wat water geven en in het voorjaar komen de bollen op. Wil je tijdens de herfst en winter ook genieten van mooi groen? Plant dan zelf viooltjes bovenop de laagjes bloembollen. Daarmee staat je mand er zelfs in de winter al fleurig bij!

Omdat we graag met je meedenken kun je de viooltjes natuurlijk ook los bij AVO bestellen.

Heb je de mand van vorig jaar bewaard? Of plant je de bollen liever in de volle grond? Dan kun je een los zakje bollen met voorjaarsbollen bestellen. De instructies hebben we op het zakje gezet.

Om het nog mooier te maken kun je een provisie van € 0,50 per mand of € 0,20 per zakje bollen of tray viooltjes verdienen. Gewoon door ze ook aan andere mensen te verkopen. De provisie wordt direct bij het ophalen van de planten uitbetaald. Op het bestelformulier en op onze website staat meer informatie over deze provisie.

 

Hoe werkt de bollenactie?

 • Elk lid krijgt een envelop met een bestelformulier waarop je de bestelling noteert. Daarnaast is er ook een digitaal formulier beschikbaar, download hem hier. Alle leden ontvangen dit formulier per mail.
 • Een overzicht van de planten en extra bestellijsten vind je op old.avoassen.nl/bloembollenactie
 • Maak vrienden, familie, buren, collega’s en kennissen blij met dit prachtige bollenpakket. Met de handige lijst kun je alvast laten zien wat men kan bestellen. De bestellingen noteer je op de bestellijst.
 • De manden, bollen, violen, potgrond gelijktijdig met de bestelling laten betalen (dit bespaart jou veel tijd bij het afleveren). Vermeld dit duidelijk op de bestellijst!
 • Op vrijdag 8 oktober 2021 tussen 18.00 en 20.00 uur kunnen de ingevulde bestelformulieren en je opbrengst worden ingeleverd in De Korf. Betaling per PIN heeft onze absolute voorkeur. Het bedrag mag ook worden overgemaakt op IBAN NL42 RABO 0302 8365 00 o.v.v. je naam en het team waarin je speelt (indien van toepassing).
 • Als je gebruik maakt van het digitale bestelformulier dan kun je het ingevulde formulier mailen naar commercielecommissie@avoassen.nl. In dat geval maak je de betaling over op
  bovengenoemd IBAN nummer o.v.v. je naam en het team waarin je speelt (indien van toepassing).
 • Als je op 8 oktober verhinderd bent, kun je de envelop door iemand anders in laten leveren.
 • Iedereen kan voor elke verkochte mand € 0,50 provisie krijgen. Per zak bollen of tray viooltjes ontvang je € 0,20. Geef duidelijk aan op het formulier of je deze provisie wilt ontvangen of aan AVO schenkt.
 • Op vrijdag 5 november kunnen de manden en bollen van 12.00 tot 20.00 uur bij de Korf worden afgehaald. Daarna kun je ze zelf bezorgen.
 • Als je manden en/of bollen wilt láten bezorgen, kan dit alleen in Assen en Bovensmilde.
  Maak alleen gebruik van de bezorging als je écht niet in staat bent om de manden en bollen zelf te komen ophalen.

Wij wensen jullie veel succes & plezier met de verkoop.
De Commerciële commissie van AVO