Bas de Haan en Noa Smit kiezen voor AVO!

27 maart 2018 door Stephan Zonderman

Bas de Haan en Noa Smit, nu nog spelend voor KV Hoogkerk, maken volgend seizoen de overstap naar de junioren van AVO. Beide korfbaltalenten korfballen in Hoogkerk/Nic. A1. De keuze voor AVO geven hun ambities aan: “De junioren van AVO spelen in de zaal op het hoogste niveau van Nederland en het is een uitdaging om dat als groep en als speler te beleven. Het spelen van wedstrijden op het hoogste niveau maakt ons als korfballer beter. AVO is een grote club met ambitie en hier willen we graag aan bijdragen.”

Beide spelers komen over van KV Hoogkerk, waar ze het naar hun zin hebben: “De mogelijkheden qua trainen en het niveau van de training bij AVO liggen hoger. Ons doel is om ons zo goed mogelijk te ontwikkelen. Het is natuurlijk ook belangrijk om te blijven genieten van het korfbal en alles er om heen. Dat is bij Hoogkerk al zo en wij denken dat dit bij AVO ook zo is.”

Het doel van beiden is om bij AVO in de hoofdklasse junioren te spelen en later op hetzelfde niveau in de senioren van AVO. “We mogen nog twee jaar junioren spelen en willen de ontwikkeling van een ambitieuze vereniging meemaken en hier een bijdrage aan leveren. We hebben verschillende gesprekken gevoerd met de junioren trainers en de nieuwe hoofdtrainers van AVO. AVO heeft bewezen dat het goed met spelers en talenten om kan gaan en korfballers echt beter maakt. Ze hebben een van de betere korfbalopleidingen. Daarnaast is er na de junioren ook voldoende perspectief in de senioren.”

AVO juniorentrainers Marco Zegwaard en Ferdi Bouwman zijn zeer blij met de komst van Bas en Noa; “We zijn erg blij dat ze voor ons gekozen hebben. We kunnen hiermee bouwen aan het plan wat we samen met de club gemaakt hebben. Gelukkig beschikken we over veel talentvolle jeugd. Iedereen is gemotiveerd om beter te worden. Wij denken dat Bas en Noa hier prima tussen passen. De doelstelling van de AVO junioren is volgend jaar handhaving in de hoofdklasse en zoals elk jaar een aantal talenten te laten doorstromen naar de selectie. Iedereen die daar aan bijdraagt is van harte welkom bij ons.”