De bekers in de Noordelijke finales zijn verdeeld

6 juni 2017 door Admin

Op dinsdag 6 juni 2017 werden de Noordelijke Bekerfinales georganiseerd. Dit jaar was de eer aan AVO uit Assen om de organisatie op zich te nemen.  Bij de B-aspiranten was er een confrontatie tussen Invicta/Harkema B1 uit Harkema en Hoogkerk/Nic. B1. Invicta/Harkema wist zich te plaatsen voor de finale door een duidelijke overwinning op AVO B1, waar Hoogkerk/Nic. B1 een maatje te groot bleek voor Mid Fryslan B1. Bij de junioren stond OKO/Bies A1 tegen Ritola A1 op het programma. Beide ploegen kennen elkaar al door in competitieverband tegen elkaar gespeeld te hebben maar in deze bekerfinale ligt natuurlijk alles nog open. Als laatste startte om 20.30 de finale van de Jan Mulderbeker tussen hoofdklasser Nic/Alfa-College 1 en Mid Fryslan/Jansma Burdaard 1. Met een flinke wind in Assen en mogelijk slecht weer op komst leken het niet de ideale korfbalomstandigheden te worden, wat ook zorgde voor onvoorspelbare wedstrijden.

Om 18.45 werd er begonnen met een openingswoord door de voorzitter van AVO waarna om 19.00 op twee velden werd begonnen aan de wedstrijden om de Junioren- en de Aspirantenbeker. De wind legde een grote nadruk op de wedstrijden want scoren werd hierdoor extra moeilijk. Op veld 1 nam OKO/Bies het op tegen Ritola A1. OKO/Bies pakte al vroeg de leiding in de wedstrijd en hield die de hele wedstrijd verder vast. Eindstand 20-17.

Op veld 2 speelde Invicta/Harkema B1 en Hoogkerk/Nic. B1, hier was geen enkele ploeg echt dominant. Geen ploeg kon de wedstrijd naar zich toetrekken. De doelpunten waren duur, dat laat de ruststand ook wel zien (4-4). Na een spannende slotfase van de wedstrijd won het combinatieteam van korfbalvereniging Hoogkerk en Nic./Alfa College de wedstrijd en kreeg de beker van wethouder sport A.Smit.

Om 20.30 floot scheidsrechter R.Kleinhuis voor het begin van de finale om de Jan Mulder Beker. Hij had de leiding in handen samen met assistent R. Kloosterman. Een wedstrijd die achteraf weinig doelpunten kende. Door de weinig doelpunten werd de spanning alleen maar groter. De Groningers konden het beste met de druk omgaan en trokken de wedstrijd naar zich toe. Eindstand 13-11. De beker werd door de familie Mulder uitgereikt aan Nic./Alfa College.

 

De organisatie van AVO kijkt terug op een geslaagde avond en bedankt iedereen voor hun komst. En feliciteert nogmaals alle prijswinnaars.