Bestuur werkt aan plan om vanaf dinsdag 5 mei de jeugd weer te laten trainen

25 april 2020 door Stephan Zonderman

Afgelopen dinsdag heeft het kabinet bekend gemaakt dat onze jeugd weer – onder voorwaarden – mag trainen. Daar zijn wij als AVO blij mee. Het bestuur heeft zich vervolgens gebogen over de vraag wat we moeten regelen om de jeugdtrainingen weer op te starten. Dat gaat onder andere over de toegang tot het sportpark, het halen en brengen van kinderen, hoe we omgaan met het materiaal, de planning van de trainingen voor de jeugd tot en met 12 jaar en wat we de jeugd tussen 12 en 18 jaar kunnen bieden. Uiteraard betrekken we onze trainers hier ook bij.

Gisteren hebben we kennis genomen van het protocol dat de KNKV heeft opgesteld, op basis van de landelijke richtlijnen. Het protocol maakt duidelijk op welke manier we de trainingen voor de jeugd goed en veilig kunnen regelen. Dat willen we als bestuur zorgvuldig doen. Daarom hebben we er voor gekozen om eerst het plan uit te werken en vanaf dinsdag 5 mei – dus niet meteen op dinsdag 28 april – weer sportief aan de gang te gaan. Volgende week informeren we jullie over het plan voor de trainingen en de afspraken die daarbij horen.

Voor de goede orde: de afspraken gelden alleen voor onze jeugd. Het sportpark blijft gesloten en is niet beschikbaar voor andere activiteiten.

Blijf fit en gezond!

Het bestuur

 

Foto: Roelof Daalmeijer / RODA-fotografie