Bloembollenactie 2021

Op verzoek van veel leden heeft AVO ook dit najaar een mooi bloembollenpakket laten samenstellen. Ons bollenpakket geeft 100 dagen voorjaarsbloei. En met viooltjes erbij heb je zelfs van november tot juni een bloeiend geheel!

 

Wat is bloembollenlasagne?

Bloembollenlasagne maak je met verschillende soorten bloembollen. Dit kan in de volle grond, maar ook in een pot of mand. Net zoals bij het Italiaanse pastagerecht bestaat onze lasagne uit verschillende laagjes. Dit keer werken we niet met lasagnebladen, maar met bloembollen. Je zult zien dat je in het voorjaar maandenlang van een bloemenpracht kunt genieten als de bloembollen één voor één gaan bloeien. Van januari tot soms wel in mei. Dat smaakt naar meer!

Het gerecht heeft wel enige tijd nodig om op smaak te komen, daarom start AVO nu al met de de verkoop…

 

Hoe maak ik bloembollenlasagne?

Het maken van bloemenlasagne is niet moeilijk. Bestellen kan bij alle AVO leden: Zij hebben een à la carte menukaart met alle nodige ingrediënten zoals bloembollenpakketten, potgrond en winterviooltjes.

Voor de fijnproevers zonder groene vingers hebben we een kant-en-klare lasagnemand op het menu: Een mand met daarin potgrond, hydrokorrels en natuurlijk bloembollen. Gewoon buiten neerzetten, zo nu en dan wat water geven en de natuur doet de rest.

 

Hoe werkt de bollenactie?

 • Elk lid krijgt een envelop met een bestelformulier waarop je de bestelling noteert. Daarnaast is er ook een digitaal formulier beschikbaar, download hem hier. Alle leden ontvangen dit formulier per mail.
 • Een overzicht van de planten en extra bestellijsten vind je op old.avoassen.nl/bloembollenactie
 • Maak vrienden, familie, buren, collega’s en kennissen blij met dit prachtige bollenpakket. Met de handige lijst kun je alvast laten zien wat men kan bestellen. De bestellingen noteer je op de bestellijst.
 • De manden, bollen, violen, potgrond gelijktijdig met de bestelling laten betalen (dit bespaart jou veel tijd bij het afleveren). Vermeld dit duidelijk op de bestellijst!
 • Op vrijdag 8 oktober 2021 tussen 18.00 en 20.00 uur kunnen de ingevulde bestelformulieren en je opbrengst worden ingeleverd in De Korf. Betaling per PIN heeft onze absolute voorkeur. Het bedrag mag ook worden overgemaakt op IBAN NL42 RABO 0302 8365 00 o.v.v. je naam en het team waarin je speelt (indien van toepassing).
 • Als je gebruik maakt van het digitale bestelformulier dan kun je het ingevulde formulier mailen naar commercielecommissie@avoassen.nl. In dat geval maak je de betaling over op
  bovengenoemd IBAN nummer o.v.v. je naam en het team waarin je speelt (indien van toepassing).
 • Als je op 8 oktober verhinderd bent, kun je de envelop door iemand anders in laten leveren.
 • Iedereen kan voor elke verkochte mand € 0,50 provisie krijgen. Per zak bollen of tray viooltjes ontvang je € 0,20. Geef duidelijk aan op het formulier of je deze provisie wilt ontvangen of aan AVO schenkt.
 • Op vrijdag 5 november kunnen de manden en bollen van 12.00 tot 20.00 uur bij de Korf worden afgehaald. Daarna kun je ze zelf bezorgen.
 • Als je manden en/of bollen wilt láten bezorgen, kan dit alleen in Assen en Bovensmilde.
  Maak alleen gebruik van de bezorging als je écht niet in staat bent om de manden en bollen zelf te komen ophalen.

Wij wensen jullie veel succes & plezier met de verkoop.
De Commerciële commissie van AVO