Gerard Hidskes Koninklijk onderscheiden

26 april 2022 door Stephan Zonderman

Op 26 april 2022 is Gerhard Willem Hidskes gedecoreerd met een koninklijke onderscheiding: lid in de orde van Oranje-Nassau.

De heer (Gerard) Hidskes was in 1951 -toen 18 jaren jong- mede-oprichter en tevens eerste voorzitter van onze rechtsvoorganger VDW (Volhouden doet winnen).

Vele jaren heeft hij zich ingezet voor de club.

Naast het bestuur was hij actief als trainer van jeugd tot veteranen (zowel in Assen als daarbuiten), scheidsrechter en ook de handen gingen uit de mouwen: de heer Hidskes was actief betrokken bij acties zoals het verzamelen oud papier en oud-ijzer (maar ook controleren van aanstekers bij Poppel en worsten draaien bij Coveco).

Ook het clubhuis van het latere VDW-OLS aan de wethouder Bergerweg heeft hij met andere vrijwiligers zelf opgebouwd.

Tot zeker 1995 is de heer Hidskes in zovele rollen actief geweest voor onze vereniging en heeft hij vele uren in de korfbalsport gestoken.

De heer Hidskes heeft VDW opgericht, geleid en groot gemaakt. In de periode daarna heeft hij zich altijd als ambassadeur opgesteld voor de samenwerking met de korfbalclubs in Assen. Hij is daarmee een grondlegger en inspirator geweest van onze huidige korfbalvereniging AVO die is samengesmolten uit de Asser korfbalverenigingen ASKO, VDW en OLS. We zijn hem zeer dankbaar dat hij zich altijd heeft ingespannen en uitgesproken voor de fusie, vanuit het idee dat je daarmee alle korfballers in Assen een kans biedt om op eigen niveau te genieten van onze mooie sport.

We feliciteren de heer Hidskes dan ook met de welverdiende onderscheiding!

 

Namens Korfbalvereniging AVO Assen,

 

Teun Jan Kootstra

Voorzitter