Hoera, AVO leden gaan bloembollenlasagne verkopen!

18 augustus 2020 door Stephan Zonderman

Wat is bloembollenlasagne?

Bloembollenlasagne maak je met verschillende soorten bloembollen. Dit kan in de volle grond, maar ook in een pot of mand. Net zoals bij het Italiaanse pastagerecht bestaat onze lasagne uit verschillende laagjes. Dit keer werken we niet met lasagnebladen, maar met bloembollen. Je zult zien dat je in het voorjaar maandenlang van een bloemenpracht kunt genieten als de bloembollen één voor één gaan bloeien. Van januari tot soms wel in mei. Dat smaakt naar meer!

Het gerecht heeft wel enige tijd nodig om op smaak te komen, daarom start AVO nu al met de de verkoop…

 

Hoe maak ik bloembollenlasagne?

Het maken van bloemenlasagne is niet moeilijk. Bestellen kan bij alle AVO leden: Zij hebben een à la carte menukaart met alle nodige ingrediënten zoals bloembollenpakketten, potgrond en winterviooltjes.

Voor de fijnproevers zonder groene vingers hebben we een kant-en-klare lasagnemand op het menu: Een mand met daarin potgrond, hydrokorrels en natuurlijk bloembollen. Gewoon buiten neerzetten, zo nu en dan wat water geven en de natuur doet de rest.

Hoe werkt de bollenactie? (digitaal)

  • Vanaf nu is er een DIGITAAL BESTELFORMULIER beschikbaar. Download hem hier! Daarna kun je op dit formulier al jouw verkopen noteren. (Alle leden ontvangen ook een envelop met een bestelformulier waarop je de bestelling kunt noteren.)
  • Op het bestelformulier staan duidelijke afbeeldingen van de artikelen die we gaan verkopen. Zo kunnen jouw klanten makkelijker keuzes maken. Een extra overzicht van de planten en extra bestellijsten vind je op old.avoassen.nl/bloembollenactie
  • De planten gelijktijdig met de bestelling laten betalen (dit bespaart veel tijd bij het afleveren). Vermeld duidelijk op de bestellijst of jouw klanten al betaald hebben.
  • Iedereen kan voor elke verkochte mand € 0,50 provisie krijgen. Per zak bollen of tray viooltjes ontvang je € 0,20. Geef duidelijk aan op het formulier of je deze provisie wilt ontvangen of aan AVO schenkt.
  • Na verkoop van de bollen/planten/manden kun je het ingevulde formulier mailen naar commercielecommissie@avoassen.nl. De totale betaling kun je overmaken op IBAN NL42 RABO 0302 8365 00 o.v.v. je naam en het team waarin je speelt (indien van toepassing).
  • Op vrijdag 23 oktober 2020 kunnen de manden en bollen van 12.00 tot 20.00 uur bij de Korf worden afgehaald. Daarna kun je ze zelf bezorgen.
  • Als je manden en/of bollen wilt láten bezorgen, kan dit alleen in Assen en Bovensmilde. Maak alleen gebruik van de bezorging als je écht niet in staat bent om de manden en bollen zelf te komen ophalen.

 

Iedereen veel succes met verkopen!