Hoofdmacht neemt revanche! AVO 2 is niet te stoppen en dendert door

1 november 2021 door Stephan Zonderman

Afgelopen weekend was het de vierde thuiswedstrijd van de selectie van AVO, dit seizoen. Het was de laatste veldwedstrijd alvorens het zaalseizoen begint. AVO 1 & 2 ontvingen OWK 1 & 2. Voor AVO 1 was het zaak om de punten in Assen te houden en zich hierdoor te nestelen in de grote middenmoot. AVO 2 is de ongeslagen koploper en moet elke week laten zien dat ze de beste zijn. Het publiek, onder aanvoering van “De Vrienden van AVO” was in grote getale naar het sportpark Marsdijk gekomen.

AVO 2 – OWK 2 was een wedstrijd waarin AVO 2 op alle fronten de beste was. Van een scenario van de eerste wedstrijd op het veld waarin OWK het AVO 2 lastig maakte, was nu geen sprake. AVO 2 denderde over OWK 2 heen. Eindstand 18-11.

Om precies 17:00 uur floot het gelegenheid scheidsrechters koppel Munneke en Hut voor de start van de wedstrijd AVO 1 – OWK 1. Het eerste kwartier waren de ploegen erg aan elkaar gewaagd. De spanning voor een goede uitslag van beide ploegen was voelbaar. Ondanks de verloren eerste wedstrijd was het AVO dat rug rechte. De doelpunten waren duur. Na een kwartier spelen stond er een stand van 3-2 in het voordeel van AVO op het scorebord. Het bleef moeizaam gaan in de afronding. AVO had de wedstrijd onder controle, maar kon dat niet uitdrukken in scores. OWK bleef knokken en bleef bij. Ruststand 7-5 in het voordeel van AVO.

De tweede helft begon met dezelfde stand als in de heen wedstrijd. AVO gaf toen na rust niet thuis. Hoe anders kwamen ze nu uit de kleedkamer. Er was direct initiatief, er werd aan het tandwieltje strijdlust gedraaid en AVO bouwde vakkundig de voorsprong uit. Met nog een kwartier te gaan was het 11-7 in het voordeel van AVO. AVO was vandaag beter en bleef voor elke bal strijden. In het laatste kwartier zag het publiek dat de overwinning binnen was. AVO bleef doorgaan om ook het onderlinge resultaat in haar voordeel te krijgen. Eindstand 18-9.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Een lekkere overwinning voor de zaal. Belangrijk om ook in onderling resultaat beter te zijn dan OWK. Je weet aan het eind nooit waar het goed voor kan zijn. We maken 18 goals en houden verdedigend de boel op slot. We gaan nu ons voorbereiden op de zaal.”

 

Foto’s Roelof Daalmeijer/RODA-fotografie