Hoofdmacht wint lastige uitwedstrijd in Kampen, AVO 2 verliest van OWK!

13 mei 2019 door Stephan Zonderman

Afgelopen zaterdag speelde AVO 1 de degradatiekraker in Kampen tegen DOS Kampen. AVO 1 moest winnen om nog een kans te maken op de felbegeerde 7de plek. De 7de plek in de poule geeft recht op een beslissingswedstrijd om in de landelijke Overgangsklasse te blijven. De 6de positie voor directe handhaving is ver weg, maar niet onmogelijk. AVO 1 staat op dit moment 8ste met  4 punten, Amicitia staat 7de met 5 punten en DOS Kampen staat 6de met 8 punten. Er zijn nu nog 4 wedstrijden te spelen. Waarin AVO nog uit naar Amicitia moet. AVO 2 had nog een minimale kans op het kampioenschap, echter werd er uit bij OWK 2 verloren waardoor AVO 2 de laatste wedstrijden van de competitie niet meer om de prijzen speelt.

De avondwedstrijd van AVO 2 startte om 18:45 uur op groot veld in Oostwold. OWK liet zien dat het de wedstrijd graag wilde winnen en ging fel de duels aan. AVO 2 creëerde volop kansen maar had erg veel moeite met de afronding. Ruststand 10-7. In de tweede helft was AVO 2 niet bij machte om het tij te keren. OWK bleef raakschieten en AVO bleef kansen creëren maar de scores vielen niet aan AVO zijde. Eindstand: 14-10.

De wedstrijd van AVO 1 in Kampen tegen DOS Kampen stond onder leiding van het goed leidende scheidsrechters duo Schaap en Dikkeboom. Om precies 15:30 uur floot scheidsrechter Schaap voor het begin van de wedstrijd. Ook deze wedstrijd werd gespeeld op groot veld. Saillant detail was dat er wel kleine velden beschikbaar waren. DOS Kampen na de openingsfase voor haar rekening na 10 minuten spelen was de stand 2-1 in het voordeel van DOS Kampen. AVO schakelde een tandje bij en leek te wennen aan de grote ruimtes. Met drie scores op rij werd het 2-4 alvorens DOS Kampen wat terug kon doen. 3-4. Weer zette AVO aan en in tegenstelling tot de thuiswedstrijd 2 weken geleden werden de kansen nu afgerond. 3-7. Het was DOS Kampen dat scoorde 4-7 maar AVO zette al snel het gaatje weer op 4. Via 5-8 bepaalde AVO de ruststand op 5-10.

De tweede helft was het DOS Kampen dat gelijk 2x scoorde. 7-10. AVO liet zich niet imponeren en stelde door 3 scores op rij de zege veilig. 7-13. De wedstrijd werd zorgvuldig uitgespeeld en AVO wist een voorsprong van 4 doelpunten te behouden. Een knappe overwinning in Kampen 11-15 eindstand.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Vandaag waren we de betere ploeg. Op groot veld spelen is niet altijd makkelijk en we wisten van te voren wat we moesten doen. We hadden een plan bedacht en dat pakte gelukkig goed uit. Wij hoeven voor niemand bang te zijn zolang we in opdracht kunnen spelen. We worden steeds stabieler en dat biedt ook richting volgend jaar met onze jonge groep perspectief. Er komen nu nog een paar leuke wedstrijden aan, we gaan elke week strijden voor de winst, aan het eind zien we wel of dat genoeg is voor een beslissingswedstrijd.”

AANKOMENDE WOENSDAG 15 MEI SPEELT AVO 1 EEN THUISWEDSTRIJD TEGEN HOOFDKLASSER MID-FRYSLAN 1. DEZE WEDSTRIJD IS DE HALVE FINALE VAN DE JAN MULDER BEKER. DE WEDSTRIJD WORDT OM 20:00 UUR THUIS OP SPORTPARK MARSDIJK GESPEELD.

AANKOMENDE ZATERDAG SPEELT DE SELECTIE VAN AVO WEER EEN THUISWEDSTRIJD. AVO 2 SPEELT OM 14:30 UUR TEGEN NIC 4 EN AVO 1 ONTVANGT OM 16:00 UUR KOPLOPER HEERENVEEN 1.

Archief foto: Roelof Daalmeijer / RODA-fotografie