Junioren collectief beter dan OKO/Bies

6 februari 2017 door Admin

Afgelopen zaterdag moesten onze junioren het opnemen tegen de junioren van OKO/BIES uit het Groningse Opende. AVO A2 speelde tegen de A2 van OKO en wonnen met 29-9. De kampioenskoers werd dus vastgehouden.

AVO A1 begon de wedstrijd wederom als medekoploper in de Hoofdklasse en staat op een verdienstelijke tweede plek aangezien Dalto A1 een wedstrijd minder heeft gespeeld. AVO wist dat het een lastige wedstrijd zou worden tegen de OKO formatie. OKO vecht tegen degradatie en heeft een aantal individuele speerpunten die lastig uit te schakelen zijn. Collectief moest AVO goed zijn om ook deze wedstrijd te winnen.

OKO begon direct scherp en zette binnen 2 minuten een 0-2 op het scorebord. AVO knokte terug en binnen 5 minuten stond het 2-2. AVO pakte initiatief en na 20 minuten stond het 10-5 voor de onzen. OKO knokte terug en via individuele kwaliteit aan hun zijde werd de rust bereikt. 12-11. De tweede helft was stuivertje wisselen. AVO behield continu het initiatief en nam steeds de voorsprong. OKO pikte steeds aan, kwam 4x op gelijke hoogte maar wist niet door te drukken. Met nog 2 minuten op de klok was het 22-21 voor AVO. Het was spannend maar AVO maakte de twee verschil. Weer kwam OKO langs zij 23-23. AVO bleef kalm en speelde de aanval goed uit. Via een strafworp werd de wedstrijd beslist 24-23. Een mooie overwinning voor AVO.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Het was voor het publiek een spannende en vermakelijke wedstrijd. Het was beter dan in Opende, daar speelden beide ploegen een draak van een wedstrijd. Wij waren collectief meer een ploeg dan OKO vandaag. We weten dat ze in elk vak een heer hebben die veel goals kan maken, daar blijven ze ook vaak in volharden, ook als dat niet lukt. Onze spelers zaten er prima bij. Het vak van OKO dat in de verdediging begon werd volkomen lam gelegd. Hun eerste aanvalsvak heeft 16 goals gemaakt waarvan 14 door hun aanvoerder, dat is knap. Maar onze mannen en vrouwen die daar tegen stonden zetten daar als collectief heel knap ook 16 goals tegenover. Feitelijk werd OKO daar geneutraliseerd. Ons andere vak schakelde dus hun vak aanvallend volledig uit. Kijk dan win je met elkaar de wedstrijd. We zijn blij en trots op onze junioren selectie. Onze spelers doen er veel voor en we staan zowel met A1 als A2 er prima voor. We staan met A1 nog steeds bovenin en volgende week komt de koploper op bezoek. Nee we maken ons geen illusies. Dalto staat niet voor niks bovenaan.”

Aankomende zaterdag 11 februari om 16:30 uur ontvangen de onze (mede)koploper Dalto. Kunnen de onzen met nog drie wedstrijden te gaan blijven strijden om de bovenste plekken? Komt allen!!