Afgelopen zaterdag moesten onze junioren het opnemen tegen de junioren van Unitas uit Harderwijk. De wedstrijd werd om 14:45 uur gespeeld in een wederom goed gevulde Marsdijkhal in Assen.

In de eerste klasse won AVO A2 haar vijfde wedstrijd op rij, met 28-24 werden de junioren van Hoogkerk/Nic. verslagen. Door deze overwinning op een voorname concurrent gaat AVO A2 zich steeds nadrukkelijker bemoeien met de eindstrijd in deze klasse om de bovenste plekken. Alhoewel er nog een volledig competitieprogramma afgewerkt moet worden staan ze fier aan kop. Aanstaande zaterdag wacht de topper tegen Harkeme/Invicta. De voorsprong op deze ploeg bedraagt 3 punten en AVO A2 speelt een uitwedstrijd.

AVO A1 wist dat het vandaag aan de bak moest. Er werden op het veld de afgelopen jaren een aantal wedstrijden tegen Unitas gespeeld. AVO had deze nog nooit gewonnen. Nu is het natuurlijk anders, het is de zaal en het is de hoofdklasse. AVO en Unitas is een duel waarin de winnaar naar boven in de middenmoot kijkt en de verliezer naar beneden. Beide ploegen wisten wat er op het spel stond.

Om precies 15:45 uur floot het scheidsrechters duo Harkema/Profijt voor het begin van de wedstrijd. Unitas scoorde de openingsgoal. Waarna AVO direct antwoorde. De beginfase was het qua scores stuivertje wisselen. 4-4 na 10 minuten. Unitas liep toen uit door drie treffers op rij. AVO herstelde 2 maal. 9-10 nog 8 minuten tot de rust. Weer scoorde Unitas 3x op rij en weer pakte AVO na de drie goals tegen 2 doelpunten mee. 11-13. De scores gingen om en om en dit resulteerde in een rust stand van 13-15.

Direct na de pauze scoorde Unitas gelijk hun uitbal. AVO bleef rustig en kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Via scores om en om was het bij 16-18 AVO die het initiatief nam. 20-18 was het resultaat van een paar prima aanvallen. Via 21-20 kwam Unitas terug, weer kwam AVO op 3 verschil. 24-21. AVO kon niet op de beslissende 4 verschil komen. Unitas bleef mee strijden, mede gesteund door een aantal bizarre maar zeer knappe doelpunten. Op 27-24 leek de wedstrijd gespeeld. Met nog 6 minuten op de klok lukte het AVO aanvallend niet om de goal te maken. 4 aanvallen werd er niet gescoord. 3 aanvallen die terugkwamen bij Unitas leverden goals op. 27-27. Nog 30 seconden op de klok. AVO nam de time-out. Een vrije bal in de laatste seconden waarin de bal uit de korf draaide was het resultaat. Pech voor AVO. Eindstand 27-27.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Eerste helf waren we niet goed genoeg. We lieten ze in fases iets te ver weglopen. Dit hebben we in de tweede helft prima hersteld. We maken 27 goals dat is op zich prima. Verdedigend kan het nog wel wat beter. Daar lieten we het met name in de eerste helft liggen. Uiteindelijk maakt Unitas in de tweede helft echt knappe doelpunten. Dat is ook een kwaliteit. Hierdoor verliezen wij de grip op de uitslag. De laatste vrije bal gingen we gewoon vol voor de winst. Dat is niet gelukt. Balen maar het geeft vertrouwen voor de aankomende wedstrijden. Te beginnen zaterdag uit in Amsterdam tegen AW/DTV .”

ONZE AVO JUNIOREN SPELEN AANKOMENDE ZATERDAG 16 DECEMBER DE BELANGRIJKE WEDSTRIJD IN AMSTERDAM TEGENSTANDER IS AW/DTV A1!! AANVANG 19:00 UUR! OM AFSTAND TE NEMEN VAN DE ONDERKANT MOET ER GEWONNEN WORDEN. KOMT ALLEN!!