Junioren trekken aan het kortste eind in degradatiekraker!

9 januari 2018 door Stephan Zonderman

Afgelopen zaterdag moesten onze junioren het opnemen tegen de junioren van de Meeuwen uit Putten. De wedstrijd werd om 14:00 uur gespeeld in de thuishal AVO; De Marsdijkhal.

In de eerste klasse verloor AVO A2 haar wedstrijd tegen Kinea A1, de mannen en vrouwen uit De Knippe waren met 20-21 te sterk.

AVO A1 wist dat het vandaag aan de bak moest. De Meeuwen is een stugge ploeg die samen met AVO en AW/DTV de onderste plaatsen op de ranglijst bezet. Zoals de competitie zich nu ontwikkelde zullen deze ploegen gaan uitmaken welke ploeg er in de Hoofdklasse blijft en welke 2 ploegen het volgend jaar in de Overgangsklasse moeten doen.

Om precies 14:00 uur floot de scheidsrechters, heer Treep, voor het begin van de wedstrijd. De Meeuwen schoten gelijk met scherp. Alhoewel AVO geen slechte aanvallen produceerde was het scorend vermogen aan de kant van De Meeuwen. Via 2-6 moest AVO gelijk weer bezig om proberen terug in de wedstrijd te komen. Het was een opmaat voor een lastige middag. AVO knokte zich zoals zo vaak terug in de wedstrijd en nam zelfs een 9-7 voorsprong. De Meeuwen liet het er niet bij zitten en door scores om en om werd er een ruststand van 12-13 bereikt.

Direct na de pauze was het AVO die 2x vlot scoorde. 14-13. Door 6 scores van Meeuwen op rij en het falen van de scoringsmachine van AVO vloog de stand naar 14-19. Weer moest AVO iets verzinnen om niet kansloos ten onder te gaan. Deels lukte dit en knokten de onzen zich terug in de wedstrijd. Bij 19-21 was het nog enigsinds spannen. Na de 20-21 was er simpelweg te weinig tijd om nog iets te forceren. De Meeuwen speelde de wedstrijd in hun voordeel uit.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Ja, dit is balen. We hadden niet altijd even geluk vanmiddag. De Meeuwen was vandaag in individuele klasse beter. Ons percentage was te laag om aanspraak te maken op de overwinning. Gelukkig bleven we als ploeg bij elkaar. We krijgen nu met Dalto, Groen Geel en Dos’46 de ploegen aan de bovenkant. Hopelijk kunnen we tegen deze ploegen een stunt uithalen. Daarna volgen de andere ploegen weer en wordt het een spannend einde van de competitie. Maar in de strijd om er in te blijven staan we op dit moment op achterstand.”

ONZE AVO JUNIOREN SPELEN OP ZATERDAG 13 JANUARI DE BELANGRIJKE WEDSTRIJD IN ONZE MARSDIJKHAL TEGEN KOPLOPER DALTO!! AANVANG 17:00 UUR! KOMT ALLEN!!