Marlou Kuiper: ‘Misschien wel met enig geluk bovenaan’

9 februari 2017 door Admin

Niemand in Assen had het voor ogen; AVO A1 kan aan het eind van de rit gewoon in de play-offs staan. Nu deelt de ploeg de eerste plek met Dalto/BNApp.nl A1, de tegenstander van aankomende zaterdag. “Bij winst in de play-offs? Het zou kunnen”, blikt Marlou Kuiper vooruit.

De eerste ontmoeting tussen Dalto en AVO eindigde in een gelijkspel. Geheel terecht was die uitslag niet, omdat het initiatief compleet bij de ploeg uit Assen lag. “Volgens mij hebben we toen ook nooit achter gestaan. Maar het werd iedere keer gelijk. Dit betekent wel dat we van ze kunnen winnen”, aldus Kuiper. Een bijkomend voordeel: het is een thuisduel. De Marsdijkhal drukt ook dit jaar weer zijn stempel als ‘een vervelende hal’, benadrukt ook Kuiper: “Niet iedereen is blij als ze naar ons moeten komen.”

De afgelopen twee jaar schreeuwde het publiek het team naar handhaving, dit jaar zijn ze dichtbij de play-offs. Iets waar ze zich nog steeds niet aan kunnen wennen, lijkt het. “Nu we bovenaan staan, kijken we wel serieus naar de play-offs. Maar in het begin van het seizoen kwamen er nieuwe spelers onze kant op en Lieneke (Pries, red.) ging over naar de senioren. Het was echt aankijken hoe het allemaal zou lopen. We wilden dan ook eerst een plek in de middenmoot vinden en ik wilde zelf niet wéér tegen degradatie vechten. Uiteindelijk gaat het beter dan verwacht.”

De afgelopen twee jaar ontliep AVO ternauwernood degradatie. Het contrast met die jaren is groot. Het zeventienjarige talent ziet het verschil. “Dit jaar zijn we meer een team. Daarnaast winnen we een aantal wedstrijden met één doelpunt verschil. Zulke wedstrijden kun je verliezen, dat gebeurde vorig jaar. Nu hebben we wat meer geluk daarmee. Wat dat betreft kan je wel zeggen dat we met enig geluk bovenaan staan, ja.”

Persoonlijke revanche
Het zou de perfecte revanche zijn voor Kuiper, die tot haar teleurstelling niet werd geselecteerd voor Oranje U19. Een persoonlijke vete heeft ze niet met bondscoach Leon Simons, maar ze is wel extra gemotiveerd. “Bij de dames was het verschil erg klein”, kijkt ze er nuchter op terug. “Maar ik vond het wel heel erg balen. Afgelopen maandag heb ik echter wel meegedaan met Oranje, Leon houdt me wel in de gaten.”

Logisch, want Kuiper is niet voor het eerst bezig aan een sterk seizoen bij AVO A1. “Een aantal wedstrijden heb ik wel het verschil gemaakt”, bekent ze. Zo bezorgde ze haar ploeg twee punten door twee keer te scoren in de slotfase tegen DVO/Accountor. “Ik hoor dan ook dat ze twee verdedigers op mij zetten, om mij uit te schakelen. En bij Maaike (Koster, red.) doen ze dat nu ook. Zij is ook heel goed bezig. Maar wij zijn niet de enige twee die het doen. We hebben een goed team.”

‘Play-offs in eigen hand’
“Wij hebben een ploeg waarmee we in de play-offs kunnen strijden. We hebben heel veel stappen gemaakt met zijn allen en het gaat goed op dit moment”, spreekt de korfbalster uit Assen vertrouwen uit. De komende twee wedstrijden zijn echter cruciaal, de twee directe concurrenten Dalto en DOS’46 zijn de tegenstanders.

Dat betekent dat AVO alles in eigen hand heeft. “Het is moeilijk om te zeggen wie het gaan redden. Ook de wedstrijden tussen Dalto en DOS’46 zijn bepalend. Maar het zou  mooi zijn om in ieder geval van DOS’46 te winnen”, doelt Kuiper op de rivaliteit tussen de twee Drentse ploegen.

Bron: Korfbal.nl