Melanie Guldenaar speelt volgend seizoen voor DOS’46

14 april 2020 door Stephan Zonderman

Melanie Guldenaar, speelster van de selectie van AVO heeft afgelopen weekend aangegeven haar droom na te gaan jagen bij DOS ’46. “Ik ben ambitieus en wil mijn droom, in de Korfbal League spelen, bij DOS’46 realiseren,” aldus Guldenaar.

AVO is trots op Melanie dat ze de uitdaging aan gaat om op het hoogste niveau van Nederland te spelen. Melanie is op jonge leeftijd begonnen met korfballen in Assen en heeft met de grotendeels huidige AVO spelersgroep en staf meerdere hoogtepunten in de vereniging meegemaakt. “Ik heb drie jaar met AVO A1 in de Hoofdklasse mogen spelen, waarbij we één keer kampioen zijn geworden en zo doende de play-offs hebben gehaald,” noemt Melanie. Tevens waren er successen op het veld; ze promoveerde met AVO A1 naar de Hoofdklasse en won de juniorenbeker.

Graag had ze haar laatste seizoen bij AVO nog afgemaakt. “Ondanks dat het me moeite kost om AVO te verlaten, heb ik veel zin om bij DOS’46 te kijken waar mijn plafond ligt.”

AVO trainers Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp; “Het is erg jammer voor onze selectie dat Melanie juist nu de overstap maakt om haar dromen te verwezenlijken. Ze heeft er ook wel wat moeite mee zoals ze zelf aangeeft. Dan is het alleen maar des te knapper dat je de uitdaging aangaat. AVO heeft een goede jeugdopleiding. Wij kijken naar de ontwikkeling van een speler. Wij steunen Melanie in haar keuze. Door onze opleiding krijgen we weer een aantal talenten over uit de junioren en hebben we vertrouwen in de huidige spelersgroep die er vol voor gaat.”

De AVO jeugdopleiding zit goed in elkaar, spelers kunnen doorgroeien naar de top van het korfbal. Het bestuur, de spelersgroep en alle leden van AVO wensen Melanie veel succes en plezier in haar nieuwe uitdaging. We hopen haar op termijn zeker weer terug te zien bij AVO!

 

Archief foto: Roelof Daalmeijer/ RODA-fotografie