Oerterp/VKC E1 net een maatje te groot voor AVO E2

15 mei 2018 door Stephan Zonderman

Na 2 competitievrije weken reisde onze E2 op zaterdag 12 mei af naar het Friese Ureterp. Hier stond om 10:00 uur de returnwedstrijd tegen Oerterp/VKC E1 op het programma. Het was deze zaterdag stralend weer en spelers, coach en supporters hadden zin in een lekker partijtje korfbal.
Even na tienen floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Iris bleef het eerste kwart op de bank en Cas (aanvoerder), Karsten, Loïs P en Loïs W begonnen in het veld. Het werd een mooi gelijk opgaand eerste kwart met mooie snelle aanvallen aan beide kanten. Ook vielen er doelpunten aan beide kanten. Na een paar minuten spelen nam Oerterp de leiding met 1-0. Weer een paar minuten later was het Loïs W die een afvallende doorloopbal onderschepte en direct 1-1 scoorde. Nog in dezelfde minuut was het weer Oerterp dat scoorde en zo op 2-1 kwam. Even later was het AVO dat weer gelijk kwam. Uit een snelle aanval maakte Loïs P met een mooi doelpunt van afstand 2-2. Met nog een minuut te spelen was het weer Oerterp dat op voorsprong kwam: 3-2. Weer kwam AVO terug door een van afstand geschoten doelpunt van Loïs W: 3-3. Toch was het Oerterp dat dit kwart met een 4-3 voorsprong afsloot door een doelpunt in de laatste seconden.
Voor het tweede kwart ging Loïs W naar de kant en kwam Iris in het veld. Gezien het spelverloop in het eerste kwart (om en om scoren) verwachtten we het eerstvolgende doelpunt aan AVO-zijde. Helaas gebeurde dit niet en was het volgende doelpunt weer voor het Friese team, dat zo op 5-3 kwam. Ondanks goed en snel spel, waarbij de bal vlot rond ging, kwam AVO er dit kwart scorend niet aan te pas. Het was Oerterp dat met nog 3 doelpunten zelfs uitliep naar een 8-3 voorsprong.
Na de rust en de ranja kwam voor het derde kwart Loïs W weer in het veld en ging Loïs P naar de kant. Na een minuut spelen was het alweer raak voor Oerterp en werd de stand 9-3. AVO bleef met volle overgave doorspelen en wist ook weer een keer te scoren. Met een mooi afstandschot maakte Loïs W er 9-4 van. Direct sloeg Oerterp weer terug en vergrootte binnen een minuut via 2 doelpunten de voorsprong naar 11-4. In het resterende deel van dit derde kwart (nog zo’n 6 minuten) werd er niet meer gescoord. Wel werd er door AVO fel en goed verdedigd en werden mooie snelle aanvallen opgezet. Deze laatste helaas zonder resultaat.
Voor het vierde kwart ging Karsten naar de kant en kwam Loïs P weer in het veld. Al snel was het weer Oerterp dat tot scoren kwam en de stand op 12-4 bracht. Vanaf dit moment nam AVO enige tijd de touwtjes volledig in handen en kwam Oerterp er niet aan te pas. Eerst was het Loïs P die uit een doorloopbal de stand op 12-5 bracht. Vervolgens maakte Loïs W er met een afstandschot 12-6 van. Nog geen minuut later werd de onder de Oerterp-korf staande Loïs W door Cas met een harde strakke bal dwars door de Oerterpverdediging aangespeeld en maakte ze er 12-7 van. Na dit AVO-overwicht nam Oerterp het In de laatste paar minuten van de wedstrijd weer over en scoorde nog 2 keer, waardoor de eindstand 14-7 in het voordeel van Oerterp werd.
AVO E2 kan ook nu weer terugkijken op een zeer goed gespeelde wedstrijd, waarvan zowel coach Martijn als de aanwezige supporters erg hebben genoten. Helaas was de tegenstander iets te sterk.
Ook de afsluitende strafworpenserie werd deze keer een prooi voor Oerterp, dat 4 keer wist te scoren. Door 3 tegendoelpunten van AVO van achtereenvolgens Cas, Cas en Iris werd hier de stand 4-3 in het voordeel van Oerterp/VKC E1.