Selectie is druk bezig met haar voorbereiding op het nieuwe seizoen

23 augustus 2017 door Stephan Zonderman

Op dinsdagavond 8 augustus jl. begonnen de korfballers van AVO met de eerste training voor het nieuwe seizoen. Vandaag, maandag 21 augustus na zes trainingsavonden en vier oefenwedstrijden, kan even worden teruggekeken op de eerste fase van de voorbereiding.

Het is natuurlijk weer wennen met veel nieuwe gezichten bij de selectie die komend seizoen weer onder leiding staat van trainer/coach Pascal Zegwaard, daarbij geassisteerd door Ronald Wessels die AVO 2 onder zijn hoede heeft.

Op zaterdag 12 augustus werd in Groningen gespeeld tegen de eerste twee teams van Nic./Alfa-college. Ondanks dat de AVO-selectie vanwege vakanties en blessures nog niet geheel compleet was, wat ongetwijfeld ook bij Nic het geval was, werden toch twee nuttige wedstrijden gespeeld. AVO 2 leek in de beginfase door een vroege 4 – 0 achterstand weggespeeld te worden, maar de jonge Assenaren kregen steeds meer vat op hun tegenstanders en wisten tenslotte met 17 – 18 te zegevieren. De wedstrijd van de beide eerste teams gaf aanvankelijk eenzelfde beeld, maar ook hier kwam AVO terug en bewerkstelligde een krappe voorsprong bij de rust. In het tweede bedrijf wilde Nic orde op zaken zetten en kwam opnieuw op voorsprong. In een sterke laatste tien minuten wist AVO toch met 20 – 23 te zegevieren.

Afgelopen zondagmiddag speelde de AVO-selectie thuis tegen KVA uit Amstelveen. In een wedstrijd met te weinig doelpunten verloor AVO 2 met 13 – 15 van KVA 2. AVO speelde als collectief haar kansen bij vlagen prima uit maar was niet zuiver in de afwerking. Ook AVO 1 en KVA 1 maakten er een spannende wedstrijd van. De ervaren Amstelveners moesten het veel van hun individuele acties hebben terwijl de Assenaren met soms mooie aanvalsacties meerdere keren prima kansen creëerden. Dat er niet meer gescoord werd lag niet alleen aan de straffe wind, maar ook aan de slechte afronding. De eindstand was tenslotte 16 – 16.

In alle gevallen kregen Pascal Zegwaard en Ronald Wessels een goede indruk en nuttige info van de potentie van hun spelers. Door doorstroming vanuit de junioren is de selectie, waarvan de samenstelling komend weekend waarschijnlijk bekend wordt, nogal verjongd. Het was in de vier afgelopen wedstrijden plezierig en veelbelovend om te zien hoe twee damesaspiranten zich moeiteloos aanpasten en hun “mannetje” stonden.

Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.

 

Aanstaande donderdagavond, 24 augustus, speelt AVO opnieuw twee wedstrijden en wel tegen de selectie van Ritola uit Zuidlaren. De wedstrijd AVO 2 – Ritola 2 begint om 19:30 uur gevolgd door AVO 1 – Ritola 1. Zaterdagmiddag 26 augustus zal worden geoefend tussen de selecties van AVO en SCO uit Oldeholtpade. De eerste wedstrijd AVO 2 – SCO 2 begint om 14:00 uur en wordt gevolgd door AVO 1 – SCO 1 om 15:30 uur. De wedstrijden op 24 – en 26 augustus worden gespeeld op het AVO-complex aan de Martin Luther Kingweg.

De eerste competitiewedstrijd is voor AVO 1 op zaterdag 2 september in Assen tegen Wit-Blauw/Green Organics 1 uit Kampen, aanvang 15:30 uur. AVO 2 speelt een dag later op zondag 3 september tegen Nic./Alfa-college 4, aanvang 14:30 uur.

Zoals altijd zijn alle competitiewedstrijden op het veld bij AVO vrij toegankelijk.

               Harm Jan Scheepstra