Selectie sluit kalenderjaar met verlies af

22 december 2017 door Stephan Zonderman

Amicitia 1 – AVO 1,  22 – 15  (16- 12-2017)

Na twee overwinningen, verloor AVO 1 zaterdagavond in Vriezenveen met ruim verschil van de thuisclub. In de beginfase nam AVO het initiatief en scoorde in zeven minuten driemaal voordat de thuisclub iets terug kon doen. Vervolgens kwam Amicitia uitstekend tot scoren met zes doelpunten op rij, 6 – 3. Direct na het zesde doelpunt nam AVO-coach Pascal Zegwaard een time out waarna de Assenaren binnen vier minuten weer aansluiting hadden, 6 – 6. AVO kon gisteravond niet overheersen en speelde lang niet op het niveau van vorige week. Daarbij kwam ook nog dat de schotvaardigheid bij AVO het helemaal liet afweten. Bij 7 – 6 misten de Assenaren een strafworp maar toch werd het 7 – 7 na een afstandsschot van AVO. Er was in de rust, die met 9 – 7 omging, genoeg werk aan de winkel voor het coach duo Pascal Zegwaard en André van Moock om AVO weer in het goede spoor te krijgen. Maar ook in de tweede helft bleek al snel dat het elan ontbrak om de wedstrijd om te buigen. Er werd te statisch gespeeld en in beide vakken werd te weinig op de afvallende ballen gelopen. Bij AVO was te weinig bevlogenheid zichtbaar. De thuisclub, aangemoedigd door een fanatieke supportersschare, had de wedstrijd volledig onder controle en begon ook beter te schieten. Na 11 – 9 in de tweede helft liep Amicitia verder uit naar 15 – 10 en 18 – 11. Ook enkele wissels aan AVO-zijde brachten geen verandering in het spelbeeld. Tenslotte werd deze teleurstellende wedstrijd bij de stand 22 – 15 afgesloten. Twee kostbare punten bleven in Vriezenveen achter. De doelpuntenmakers van AVO waren deze keer: Joss Abbingh 5x, Marije Lunshof en Marlou Kuiper beiden 3x, Viola Bebingh, Marit Smit, Marko Dolsma en Bas Lammerts allen 1x. Er volgt nu eerst een korte Kerstpauze waarna de competitie voor AVO 1 zal worden voortgezet met de thuiswedstrijd op zaterdag 06 januari tegen Hoogkerk/Nanka Diamond Tools 1. Deze wedstrijd begint om 15:40 uur in de Marsdijkhal.

DSC 3 – AVO 2,  22 – 14  (17-12-2017)

AVO 2 speelde in de Reserve Overgangsklasse haar laatste wedstrijd van dit jaar. In Eindhoven werd met 22 – 14 verloren na een 9 – 9 ruststand. Gedetailleerde info ontbreekt nog. Na de korte stop i.v.m. Kerst en de Jaarwisseling speelt AVO 2 op zondag 07 januari thuis tegen Wageningen 2. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de Marsdijkhal en begint om 14:40 uur.