Selectie start zaalseizoen met 4 punten

13 november 2017 door Stephan Zonderman

AVO 1 – Wit-Blauw/Green Organics 1,  28 – 16  (11-11-2017)

De selectie van AVO uit Assen is de zaalkorfbalcompetitie dit weekend uitstekend van start gegaan. Zaterdag won AVO 1 de openingswedstrijd tegen de bezoekers uit Kampen en zondag was AVO 2 te sterk voor favoriet SCO 2 uit Oldeholtpade.

Bij AVO 1 kwamen  de scores pas laat op gang. Na zeven minuten was AVO tot 3 – 0 uitgelopen op Wit-Blauw/Green Organics. Met twee doelpunten verkleinden zij de achterstand tot 3 – 2. AVO speelde met bravoure en zelfvertrouwen en die strijdlust was ook nodig om de tegenstander achter zich te houden. Naarmate beide teams wat op elkaar ingespeeld waren geraakt ontspon zich voor het publiek een aantrekkelijke wedstrijd waarin de gasten tot een minuut of tin voor de rust  AVO nog enigszins bij konden houden, 7 – 5. In het vervolg naar de rust bouwde AVO de voorsprong verder uit en bij de rust was de stand opgelopen naar 13 – 9. In het begin van de tweede helft scoorde Wit-Blauw direct 13 – 10 en bleef tot halverwege de tweede helft steeds in het spoor van de Assenaren. De ene keer was het verschil vier – en dan weer drie doelpunten. Steeds lagen de gasten op de loer maar steeds wist AVO het verschil weer uit te bouwen. Bij de stand 19 – 15 en met nog veertien minuten zuivere speeltijd te gaan, scoorde AVO zes maal op rij en bracht de bezoekers uit Kampen de genadeslag toe, 25 – 15. De wedstrijd was intussen wel wat rommelig geworden, maar AVO hield het hoofd wel koel en na 25 – 16 scoorde het nog driemaal. Een bijzonder belangrijke overwinning bij de start van de competitie waar een energiek AVO 1 heeft aangetoond dat de thuisclub niet alleen de potentie heeft maar ook de wil om haar ambitieuze doelstelling, promotie naar de Hoofdklasse in de zaal, te bewerkstelligen. Zonder de anderen te kort te doen waren de AVO-doelpunten deze middag afkomstig van;Joss Abbingh 8x, Marije Lunshof 5x, Bas Lammerts 4x, Marit Smit, Viola Bebingh en Marko Dolsma allen 3x, Veerle Stougie 2x. Volgende week zondag 19 november speelt AVO 1 in Grou tegen Mid-Fryslân/Jansma Burdaard 1, aanvang 14:30 uur in sporthal De Twine.

AVO 2 – SCO 2,  21 – 16  (11-11-2017)

AVO 2 liet zich niet van de wijs brengen tegen SCO 2 de torenhoge favoriet voor het kampioenschap in deze Reserve Overgangsklasse. Vanaf het begin waren de spelers van AVO 2 zeer alert en gaven de aanvallers van de bezoekers erg veel druk. AVO bleef zowel aanvallend als verdedigend de meeste controle houden. In de zesde minuut kreeg AVO bij de stand 0 – 0 en strafworp die helaas werd gemist. Direct daarop scoorde SCO 2 de  0 – 1. Dat leek een jammerlijk begin, maar in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten leek het er op dat dit AVO juist inspireerde en met drie doelpunten op rij werden de Friezen op achterstand gezet, 3 – 1. De spelers van AVO 2 vochten voor iedere bal en zo werd het vermeende verschil in kwaliteit volkomen genivelleerd. SCO 2 kwam dan wel weer op voorsprong maar AVO liet het gat nooit groter worden dan twee punten. Zo bleef er steeds zicht op een goed resultaat en daar werd keihard voor gewerkt. De rust ging in bij de stand 10 – 10. Dat SCO 2 direct na de rust 10 – 12 op het scorebord bracht deerde AVO niet. Het bleek achteraf zelfs de laatste keer dat de gasten op voorsprong stonden. AVO had de draad weer volledig opgepakt en begon aan een voorsprong te bouwen. Na 14 – 12 kwam SCO nog even terug, 14 – 13, maar bij AVO werd drie maal gescoord en zo werd het verschil steeds steviger. Tenslotte floot  scheidsrechter Terpstra de wedstrijd bij 21 – 16 af. Een dik verdiende overwinning voor AVO 2 dat zichzelf beloonde voor haar getoonde inzet.

De doelpunten werden gescoord door: Jostein Scheffer 7x, Jesse Scheffer 5x, Bas Bleumer 3x, Angelique Dermois en Maaike Koster beiden 2x, Laura Sloot en Jesse Sijbring beiden 1x.  Volgende week zondag 19 november speelt AVO 2 in Amsterdam tegen Blauw-Wit (A) 4 in de Blauw-Wit hal aanvang 14:30 uur.