Selectie weet de punten niet in Assen te houden

12 april 2017 door Admin

AVO 1 – Groen Geel 1, 24 – 32    (d.d. 09-4-2017)

In de tweede wedstrijd van de veldcompetitie werd gespeeld tegen koploper Groen Geel 1 uit Wormer. AVO 1 kon prima zaken doen door dit team met een nederlaag naar huis te sturen en de koppositie over te nemen. Zover kwam het niet op het zonovergoten complex in Marsdijk. Na de 1 – 0 door AVO maakte Groen Geel al snel duidelijk dat ook zij voor de twee punten gingen. Met aantrekkelijk korfbal werd al snel duidelijk dat AVO vanmiddag in eigen huis een moeilijke wedstrijd tegemoet zou gaan. De Assenaren maakten  verdedigend te veel fouten en zagen de gasten uitlopen naar een 3 – 10 tussenstand. De wedstrijd was toen een kwartiers oud. Even leefde AVO weer op en kwam terug tot 6 – 10, maar Groen Geel wist deze voorsprong vast te houden omdat het veel schotvaardiger was dan de thuisclub waar de afronding te wensen overliet. Ruststand 13 – 17. Na de rust begon AVO  prima met twee doelpunten, 15 – 17 en het was weer een wedstrijd. Na 15 – 18 was het opnieuw AVO dat met twee doelpunten dichterbij kwam , 17 – 18. Vijf doelpunten  op rij lieten echter niets over van de AVO-plannen en Groen Geel had de wedstrijd weer onder controle, 17 – 23. AVO leek soms machteloos tegenover de met scherp schietende gasten. Daarbij werden verdedigend enkele kostbare fouten gemaakt die tot strafworpen of vrije ballen leidden. De thuisclub had Total geen controle over de wedstrijd en zag het Noord-Hollandse team steeds verder uitlopen naar tenslotte een verdiende 24 – 32 overwinning. Ook de inzet van een drietal wissels kon dat tij niet keren. AVO 1 heeft nu vier verliespunten, drie meer dan Groen Geel 1. Met nog vijf wedstrijden te gaan kan er natuurlijk nog van alles gebeuren. In de volgende wedstrijd komende zondag in Zoetermeer tegen Phoenix 1 kan AVO zich geen misstap veroorloven.

AVO 2 – Nic./Alfa-college 4  13 – 19   (d.d. 09-4-2017)

Na het verlies van vorige week toen nog naar boven werd gekeken, moest AVO 2 vanmiddag weer een nederlaag incasseren tegen een team van ervaren – en minder ervaren korfballers. De Groningers stonden bij de herstart van de veldcompetitie in de onderste regionen van de ranglijst. In de eerste helft hielden beide teams elkaar aardig in evenwicht. De score ging bijna gelijk op waarbij Nic vaker in het voordeel was. Vooral enkele heren waren scherp en maakten het ons lastig. Maar met een 8 – 9 ruststand leek het er nog niet op dat AVO 2 met lege handen zou blijven staan. Na de rust sloegen de Groningers hun slag en scoorden drie goals op rij, 8 – 12. AVO 2 kwam wel weer terug op 10 – 12 maar kon niet doordrukken. De kansen kwamen wel maar de afronding was slecht. Nic speelde haar kansen veel beter uit en de ruïne ervaring van sommige van hun spelers was ons vanmiddag teveel.

AVO kwam niet in haar spel en moest toezien hoe de gasten op 13 – 19 de wedstrijd beëindigden. Waar AVO 2 twee weken geleden nog naar boven kon kijken, daar moet er nu om gedacht worden geen punten meer te verliezen. Volgende week zaterdag speelt AVO 2 een uitwedstrijd tegen Wageningen 3.