Tennissen met strenge maatregelen weer mogelijk

13 mei 2020 door Stephan Zonderman

Het kabinet heeft afgelopen week nieuwe regels bekend gemaakt voor het sporten. Dat betekent dat ook de trainingen op het tennisveld weer kunnen beginnen. Vorige week zijn de korfbaltrainingen gestart voor de jeugd tot en met 18 jaar. Komende week mogen ook de leden boven de 18 jaar weer trainen. Dit betekent dat op de dinsdag- en donderdagavond het tennisveld in Marsdijk in gebruik is voor korfbaltrainingen. De rest van de avonden en overdag zijn de tennisvelden beschikbaar voor de tennissers. Op dinsdag en donderdag is dit tot 17.00 uur. De tennisvelden in Kloosterveen zijn de gehele week beschikbaar.

 

We hanteren de volgende regels bij het tennissen, in lijn met de landelijke en lokale protocollen:

⦁ Voor een soepel verloop verwacht AVO dat ouders hun kinderen instrueren over het corona-virus en de corona-regels. Voor iedereen geldt: ben je niet fit en hoest je, blijf dan thuis.
⦁ Op woensdag- en vrijdagavond zijn er Corona-coördinatoren aanwezig op het complex in Marsdijk, in verband met de korfbaltrainingen. Ze zijn herkenbaar aan een hesje. Houd je aan de aanwijzingen van de Corona-coördinatoren. Zij zien toe op de naleving van de regels en hebben het mandaat om in te grijpen als dat nodig is. De corona-coördinator is daarmee de beslisser op de accommodatie.
⦁ Houd onderling 1,5 meter afstand.
⦁ Jeugd tot en met 18 jaar moeten worden begeleid door een volwassen.
⦁ Bezoekers (toeschouwers) hebben geen toegang tot AVO-terrein.
⦁ Kom zoveel mogelijk lopend of fietsend naar de accommodatie:
⦁ Iedereen parkeert de fiets/scooter op de parkeerplaats buiten de hekken van het AVO-terrein op 1,5 meter onderlinge afstand;
⦁ Ouders die kinderen met de auto of de fiets brengen worden gevraagd de kinderen veilig af te zetten. Houd daarbij afstand tot andere ouders en laat de ingang van het complex vrij. Na de training kunnen de kinderen daar ook weer opgehaald worden;
⦁ Op het AVO-terrein volg je de instructies, belijning en looproutes.
⦁ Het AVO-clubgebouw is volledig afgesloten, dus ook geen wc.
⦁ Ga voor de training thuis naar de wc en was je handen. Doe dat na de training ook thuis.
⦁ Vul thuis je eigen bidon met drinken, dat kan niet bij AVO.
⦁ Kleed je thuis om en probeer sporttassen zoveel mogelijk thuis te laten.
⦁ Het tennisveld moet een veilige omgeving zijn die je zo schoon mogelijk betreedt. Bij betreding van het veld moeten de handen daarom eerst verplicht worden gewassen. Bij de ingang van het tennisveld staat een ontsmettingsmiddel.
⦁ Als de tennisvelden bezet zijn, blijf dan niet wachten, maar kom later terug.

We wensen jullie veel plezier bij het tennissen!

Het bestuur van AVO

 

Foto: Roelof Daalmeijer / RODA-fotografie