Vernieuwd AVO verliest eerste wedstrijd van De Hoeve

9 september 2018 door Stephan Zonderman

Afgelopen zaterdag begon voor alle AVO teams de competitie weer. Zo ook voor de selectie van AVO. De AVO selectie die door het vertrek en het stoppen van een aantal dragende spelers op veel plaatsen is gewijzigd heeft een verjonging en vernieuwing doorgemaakt. Veel junioren die uit de eigen opleiding komen spelen in de selectie. Ook de technische staf is gewijzigd. Voormalig AVO juniorentrainers Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp zijn de nieuwe hoofdtrainers en worden hierbij geassisteerd door Reinier Meints (AVO 2) en Emiel Klootsema. AVO zit in een zware poule met ervaren Overgangsklassers en zal dit seizoen alle zeilen moeten bijzetten om niet in de onderste regionen te geraken.

Voorafgaand aan de wedstrijd AVO 1 – De Hoeve 1 speelde AVO 2 een verdienstelijke pot tegen het ervaren Kios 2. Alhoewel AVO 2 meerdere kansen had om de wedstrijd naar zich toe te trekken, bleven de taaie spelers uit Ruinerwold steeds bij. Eindstand 16-16.

De wedstrijd van AVO 1 tegen haar gasten uit De Hoeve werd om 15:30 uur gespeeld. Vooraf was duidelijke dat AVO een moeilijk karwei zal moeten klaren om van De Hoeve te winnen. De Hoeve heeft een ervaren en op elkaar ingespeelde ploeg die al enkele jaren in de overgangsklasse speelt. Het blinkt vaak uit in fysieke kracht en heel AVO was benieuwd hoe de jonge ploeg hier mee zou omgaan.

Om precies 15:30 uur floot het prima leidende scheidsrechters koppel Winter/Abma voor het begin van de wedstrijd. AVO had niet bepaald een vliegende start, de eerste 5 aanvallen werden zonder schot verspeeld. Ook de Hoeve bakte er aanvallend vrij weinig van. Verdedigend had AVO het prima onder controle. Aanvallend werd er pas bij de 11de aanval in de wedstrijd gescoord. Beide ploegen hadden enorme moeite met scoren. De ruststand was even teleurstellend als ongelooflijk. Met 3-5 in het voordeel van De Hoeve werden de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft van de wedstijd gaf een zelfde beeld. Alhoewel AVO wel steeds dichter bij kwam, kwam het net niet over De Hoeve heen. Het slechte schotpercentage werd niet verbeterd. Het lukte niet om de goal te vinden. AVO had moeite in de afronding. Via 4-7 kwam AVO terug tot 7-8 waarna De Hoeve gelijk weer scoorde. In de laatste 2 minuten maakte AVO de 8-9. De Hoeve speelde de wedstrijd uit en nam de punten mee naar Friesland.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We hadden verdedigend met elkaar de boel aardig op orde. Aanvallend was het heel slecht. We hebben teveel passfouten gemaakt en ons schotpercentage was dramatisch. 9%. Ja het spel was dan op de momenten dat we zorgvuldiger in de passing waren niet heel slecht. Ik denk dat 70% van de aanvallen prima was, maar als je zo schiet, dan wordt het lastig om wedstrijden te winnen. Overigens kan dit gewoon gebeuren. Vorige week tegen Drachten was het beter en schoten we boven de 20 %. Deze ups en downs horen bij een jonge ploeg. Ondank deze slechte wedstrijd zijn we bij elkaar gebleven en hebben we ons niet gek laten maken. We bouwen rustig verder. Volgende week spelen we tegen titelkandidaat Wit Blauw, dat is altijd een lastige tegenstander. We zijn heel benieuwd hoe we er tegen zo’n topploeg in onze poule voor staan.”

VOLGENDE WEEK SPEELT AVO 1 EEN UITWEDSTRIJD BIJ WIT/BLAUW. DE WEDSTRIJD START OM 15:30 UUR IN KAMPEN. AVO 2 SPEELT OM 13:00 UUR EEN UITWEDSTRIJD TEGEN DE MEEUWEN IN PUTTEN.

 

 

Archief foto: RODA-fotografie / Roelof Daalmeijer