Zwem jij ook mee tegen de ingrijpende zenuwziekte ALS?

3 juli 2017 door Stephan Zonderman

Op zondag 3 september 2017 organiseert de Stichting ‘Helden voor het Goede Doel’, in samenwerking met de gemeente Assen, voor de eerste keer een uniek evenement met de titel ‘A Local Swim’ tegen ALS.  In het kader van de openstelling van ‘de Blauwe As’ zwemmen deelnemers tijdens dit fantastische evenement door het kanaal in Assen. Volwassenen (18+) zwemmen 2000 meter. Ook vinden we het geweldig als er jeugdige deelnemers meedoen. De jeugdswim is er in 2 afstanden: 870 meter voor 13 t/m 17 jarigen en 435 meter voor de leeftijd van 10 t/m 12 jaar. Behalve het zwemmen wordt van de deelnemers gevraagd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de ziekte ALS. De opbrengst wordt gebruikt voor meer onderzoek naar de oorzaak en behandeling van deze ernstige ziekte. Dit zwemevenement, ‘A Local Swim’, is op meerdere plekken in Nederland een succesformule gebleken en komt nu ook naar Assen. Het is een afgeleide van het bekende concept: ‘Amsterdam City Swim’, waarbij zelfs Maxima door de Amsterdamse grachten zwom.

Voor de meeste mensen is het heel normaal om te kunnen bewegen. Voor mensen met de heftige ziekte ALS is dit anders. Het is een zeer ernstige en ongeneeslijke aandoening die leidt tot het uitvallen van de spieren. Mensen met ALS raken in korte tijd helemaal verlamd en overlijden binnen 3 tot 5 jaar. Iedereen kan ALS krijgen en er is geen enkel medicijn of behandeling beschikbaar. Stichting Helden voor het Goede Doel zet zich in tegen ALS en voor de patiënten.

De stichting Helden voor het Goede Doel organiseert meerdere sportieve evenementen waarbij de deelnemers zich inzetten voor een goed doel. Dit zijn dan sportevenementen zoals hardloop, wandel, triatlon en zwemevenementen. Het goede doel wat aan een sportevenement wordt gekoppeld is wisselend per evenement.
Met behulp van de EHBO vereniging, duikvereniging Karibu, vele vrijwilligers, betrokken ondernemers en vele anderen willen we de zwemmers, patiënten en alle andere belangstellenden een geweldige dag laten beleven.
Graag willen we iedereen “uitdagen” om dit fantastische doel te ondersteunen en zich in te schrijven voor dit mooie sociale evenement. Dit kan als individu maar natuurlijk ook met je sportclub, vriendenclub, oom, tante, personeelsvereniging, gewoonweg iedereen die kan zwemmen.
Na de swim is er een afterparty in de start/finish zone. Hier kunnen deelnemers, patiënten, familie, vrienden en de toeschouwers elkaar ontmoeten en stil staan bij het verdriet, dat deze heftige ziekte met zich mee brengt voor patiënten en familie. De deelnemers worden in de watten gelegd, ze krijgen onder andere een badjas, badslippers, badmuts, medaille, pastamaaltijd, goodiebag en nog veel meer!

Jij zwemt toch ook mee op 3 september?

Voor alle inlichtingen en inschrijving :  www.assen.alocalswimassen.nl of mail infoalsassen@gmail.com